Team Wijlaars wint eerste editie Lichtstad Tour op CSI Eindhoven

Team Wijlaars wint eerste editie Lichtstad Tour op CSI Eindhoven

Team Wijlaars Grondwerken © DigiShots

In de aanloop naar de finale van de Lichtstad Tour op CSI Eindhoven won het team van Wijlaars Grondwerken de eerste twee selectiewedstrijden. Beau Schuttelaar, Bert Jan van de Pol, Malin Parmler en Piet Raijmakers jr. bleken een uitstekende ruiterselectie door teammanager Harry van Dooren. Met verve gaven zij vrijdagavond de overige teams wederom het nakijken.

Stal van der Vleuten en Erbee Keukens

In de tweede manche mocht naast team Wijlaars Grondwerken ook team Stal van der Vleuten en team Erbee Keukens retour komen. Teddy van de Rijt, Aniek Diks, Kelly Jochems en Marwin van de Nieuwenhuijzen verzamelde voor team Erbee Keukens in de eerste ronde slechts vier strafpunten, maar in de tweede omloop hield alleen Van de Nieuwenhuijzen het hout boven en eindigde het team met een strafpuntentotaal van 29 op de derde plaats. Het team van Stal van der Vleuten, Frank van Helmond, Stella Rohlcke, Lianne Kuypers en Mel Thijssen begonnen aan de tweede manche met 5 strafpunten. Maar ook in deze groep was er maar een ruiter, Lianne Kuypers, die onderweg geen balk uit de lepels tikte. Met 22 totaalpunten was een tweede plaats het hoogst haalbare voor deze club.

Winnaars

Tot genoegen van teamsponsor en bestuurslid van CSI Eindhoven, Frans Wijlaars, ging zijn team met slechts 10 eindpunten aan de leiding. Schuttelaar hield in beide rondes de lei schoon, terwijl Van de Pol en Parmler ieder een balkje en een tijdsfout lieten noteren. De laatste starter, Raijmakers jr., strategisch zo opgesteld vanwege zijn stalen zenuwen, finishte voor het team met slechts een tijdfout aan zijn broek.

Bert-Jan van de Pol

“De opzet spreekt me aan”, vertelt Van de Pol aan het Eindhovens Dagblad. “Regionale ruiters die niet de mogelijkheden hebben om mee te doen aan het internationale spelletje, krijgen de kans om toch in teamverband te kunnen rijden op een mooi concours. Het is leuk om te doen en het is weer eens wat anders. Er staat meer druk op dan in een individuele competitie. Je wilt je ploeggenoten niet laten zakken.”

Bron: CSI Eindhoven/Eindhovens Dagblad

Zie ook: Piet Raijmakers Jr.: ‘Deelnemers Lichtstad Tour zijn super fanatiek!’

Reacties