EK Voltige voor junioren: ‘Mikken op finaleplaatsen’

EK Voltige voor junioren: ‘Mikken op finaleplaatsen’

voltige
Renske van Schaik, hier in actie in Aken 2015 (foto: DigiShots)

Bondscoach Diana van Klaveren heeft de Nederlandse afvaardiging naar het EK Voltige voor Junioren bekend gemaakt. Dit EK wordt van 1 tot en met 5 augustus gehouden in het Hongaarse Kaposvar.

‘Mikken op finaleplaats’

Drie dames, één heer en één team gaan de strijd aan met de Europese top. En de bondscoach is positief: ‘Met deze voltigeurs moeten zeker finaleplaatsen behaald worden.’

Lotte Geelhoed (Kjeld, voltigeur Manon Swanenburg) en Renske van Schaik (CSI, voltigeur Cynthia Danvers), die op het afgelopen NK de gouden en de zilveren medaille wonnen, zullen samen met Annebeth Kubbe (Klinthorn’s Rahmstein, voltigeur Lasse Kristensen) deelnemen aan de individuele damescompetitie. Charlotte Seidel (Smaragd, voltigeur Lasse Kristensen)

 

Arthur Seidel (Smaragd, voltigeur Lasse Kristensen) is momenteel de sterkste Nederlandse voltigeur bij de heren. Met zijn nieuwe kür en uitstekende prestaties, met als hoogtepunt de overwinning in het Duitse Krumke, maakt Arthur dit seizoen een sterke ontwikkeling door.

Sterk Nederlands team

Het Nederlandse juniorenteam maakt de afvaardiging compleet. Het team is de afgelopen maanden enorm gegroeid. Dat bleek ook bij de recent gehouden en sterk bezette wedstrijd in het Duitse Krumke. De Nederlandse selectie eindigde daar, als eerste buitenlandse team, achter het Duitse voltigegeweld.

Het team bestaat uit Geertje van der Meer, Dorien Luteijn, Naomi Ruitenbeek, Quinn Wonneberg, Lut Oltmans en Anouk Bangamu Arachchige. Emma Veggelers is reserve. Zij zullen hun kunnen laten zien op Iolet, met Matty Irausquin als voltigeur.

 

 

 

Bron: persbericht KNHS

Foto: DigiShots

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties