Team EK Eventing Senioren Luhmühlen bekendgemaakt

Team EK Eventing Senioren Luhmühlen bekendgemaakt

Raf Kooremans - Henri Z
Raf Kooremans - Henri Z FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Bondscoach Bettina Hoy heeft het team bekendgemaakt dat Nederland vertegenwoordigt op het EK Eventing voor Senioren. Dit kampioenschap wordt van 28 augustus tot en met 1 september verreden in het Duitse Luhmühlen.

Routiniers

De Nederlandse eventingruiters hebben de wind nog niet helemaal in de zeilen dit jaar. Om verschillende redenen is de selectie van Hoy niet heel groot, maar zij kan voor het EK wel een beroep doen op een aantal routiniers. Tim Lips, Merel Blom en Raf Kooremans zijn alle drie zeer ervaren en reden al meerdere kampioenschappen in het oranje en zij zijn ook nu van de partij. De selectie wordt aangevuld met nieuwkomers Laura Hoogeveen, Ilonka Kluytmans en Aliene Ruyter.

Definitieve samenstelling

Vier van deze ruiters zullen deel uit maken van het team en twee zullen individueel van start gaan, de definitieve samenstelling van het team zal na het trainingskamp worden vastgesteld. Het EK is voor de eventingruiters uiterst belangrijk omdat het de een na laatste mogelijkheid is om als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Om dat te bereiken moet het team op het EK bij de beste twee landen eindigen die nog niet gekwalificeerd zijn voor Tokio. Daarbij kunnen ze rekenen op concurrentie van onder meer België, Zweden, Italië, Zwitserland en Spanje. Deze landen lijken stuk voor stuk een sterk team op de been te brengen.

FEI Nations Cup

Mocht kwalificatie via het EK niet lukken, dan rest er nog één team startplaats. Deze gaat naar het beste nog niet geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup serie 2019. De laatste wedstrijd van de FEI Nations Cup 2019 wordt verreden tijdens de Military Boekelo van 10 tot en met 13 oktober. In deze FEI Nations Cup serie staat Nederland na vijf van de zeven wedstrijden op de vierde plaats.

Selectie TeamNL EK Eventing Luhmühlen 2019

Merel Blom – Chiccolino (reserve paarden Ceda en Rumour has It N.O.P.)

Laura Hoogeveen – Wicro Quibus N.O.P.

Raf Kooremans – Henri Z

Ilonka Kluytmans – Image of Roses

Tim Lips – Bayro (reserve paard Eclips)

Aliene Ruyter – Bomba

Bron: persbericht

Reacties