Team China oefent in Kronenberg en Opglabbeek

Team China oefent in Kronenberg en Opglabbeek

team china

De komende twee weken neemt een delegatie van 20 springruiters uit China deel aan speciaal georganiseerde wedstrijden door de CEID; China Equestrian International Development. De wedstrijden vinden plaats op Equestrian Centre de Peelbergen in het Limburgse Kronenberg en op Sentower Park in het Belgische Opglabeek.

Voorbereiding op Tokio

Het is de eerste keer dat het team deelneemt aan hippische evenementen in Europa, ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. ‘Deze tour biedt de Chinese ruiters de mogelijkheid om wedstrijdervaring op te doen en de entourage op internationale concoursen te beleven,’ legt Ger Poels, een van de initiatiefnemers, uit.

Promotie van de springsport

Poels en Jerry Smit zijn de Europese initiatiefnemers van de League. ‘Ter promotie van de springsport in China worden daar sinds 2014 al diverse internationale concoursen georganiseerd, zoals de Longines China Tour. Daar hebben veel internationaal bekende springruiters hun deelname aan verleend. Nu draaien we het concept om en nodigen de Chinese ruiters uit om hier te komen rijden in de CEID Europe League. Ter bevordering van kennisuitwisseling en om meer naamsbekendheid te geven aan de Chinese springsport.’

Ondersteuning

De CEID ondersteunt de Chinese Equestrian Association om een nationaal team te vormen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en biedt ondersteuning bij het trainingsprogramma. CEID Europe League 2018 bestaat uit een CSI* en CSI** op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg, van 2 tot 5 augustus, en een CSI* en CSI*** op Sentower Park in Opglabbeek van 9 tot 12 augustus.

Klik hier voor het programma van de CEID Europe League 2018 in Kronenberg.

Klik hier voor het programma van de CEID Europe League 2018 in Opglabeek.

Bron en foto: Equestrian Centre de Peelbergen

Vergelijkbare artikelen

Reacties