Tamino en London bovenaan WBFSH rankings

Tamino en London bovenaan WBFSH rankings

Succes voor ons Nederlanders in de actuele rankings van het WBFSH (World Breeding Federation for Sporthorses). Bij de dressuurpaarden prijkt Jerich Parzival (v. Jazz) bovenaan, het KWPN toppaard van Adelinde Cornelissen, titelverdedigster van de wereldbeker en winnaar van individueel Olympisch zilver. Op de tweede plaats volgt de Westfaler hengst Damon Hill NRW (v. Donnerhall I), onder het zadel bij de Duitse Helen Langehanenberg. De Hannoveraans gefokte Desperados FRH (v. De Niro) maakt de top drie compleet.

Ook op de zevende plaats vinden we het paard van een Nederlander. Glock’s Undercover (v. Ferro) maakte tijdens Indoor Brabant  een verpletterende indruk met zijn ruiter Edward Gal en klom onlangs nog naar de vijfde plaats in de FEI wereldranglijst dressuur.

Het Hannoveraner Verband voert bij de dressuurpaarden de boventoon, gevolgd door het KWPN. Op de derde plaats eindigt het Westfaler stamboek.

Springen
Bij het springen staan zelfs twee Nederlandse Olympiade-gangers bovenaan. London (v. Nabab de Reve) won onder Gerco Schröder individueel zilver op de Olympische Spelen en is mede verantwoordelijk voor het succes van het BWP stamboek, dat op de eerste plaats prijkt in de studbook rankings bij het springen. London staat ook individueel bovenaan, maar moet deze eer delen met Olympisch teamgenoot Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno), die onder Marc Houtzager eveneens uitstekend presteerde op de Olympische Spelen en kwam dit jaar nog tot onder andere een uitstekende tiende plek in de zware wereldbekerwedstrijd van Zürich en een vijfde plaats in de Grote Prijs van de Longines Hong kong Masters. Mede door dit succes staat het KWPN stamboek bij de springpaarden op de tweede plaats, gevolgd door het Selle Francais stamboek op drie.

Klik hier voor de actuele rankings.

Reacties