Talentvolle winnaars KNHS Jeugd Topsportcompetitie

Talentvolle winnaars KNHS Jeugd Topsportcompetitie

0 316
Gerrit Veenstra - Loridon Van T&L Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

In Exloo stond de derde wedstrijd van de KNHS Jeugd Topsportcompetitie 2020 sponsored by Morssinkhof-Rymoplast & Sjef Janssen Beheer BV op het programma. Jaydee Janssens won bij de pony’s na Bunschoten de tweede wedstrijd van de competitie. Yfke Priem boekte haar eerste zege bij de Children en Koen Westendorp deed dat bij de Young Riders. In de barrage van de junioren was Gerrit Veenstra de beste met Loridon van T&L. “Ik hoefde niet eens alles uit te kast te halen.”

Junioren

Voor Gerrit Veenstra was de wedstrijd in Exloo de zijn eerste start dit seizoen in de KNHS Jeugd Topsportcompetitie 2002. “Tijdens de eerste wedstrijd van de competitie reed in Zuidbroek en de tweede wedstrijd in Vragender miste ik omdat ik op Jumping Amsterdam mocht starten. Ik heb met bondscoach Luc Steeghs afgesproken dat ik twee wedstrijden van de competitie en de finale rijd. Ik geloof dat Luc en Rob Ehrens ervoor gezorgd hebben dat ik op Jumping kon rijden.”

Veenstra

De junior begon het jaar 2019 ook goed in de competitie. “Vorig jaar won ik al twee wedstrijden van de competitie en nu in Exloo ging het ook goed”, lacht de ruiter. “Er waren maar twee van de 22 starters foutloos. Ik hoefde in de barrage niet eens alles uit de kast te halen om te winnen.” Veenstra maakte vorig jaar al deel uit van het EK-team in De Wolden met zijn Belgisch gefokte Loridon van T&L en ook voor dit jaar heeft de ruiter uit Drachtstercompagnie zijn zinnen gezet op de titelstrijd. “Het EK staat zeker op de planning. Het is nu nog vroeg in het seizoen. De vorm is er al, maar het hoeft pas in de zomer te gebeuren.” Meike Zwartjens, in de vorige wedstrijd derde, reed Twister de la Pomme in de barrage naar de tweede plaats. Met een tijdfout in het basisparcours van ontwerper Jos Brinkman eindigde Lianne Korevaara met Havanna op plaats 3.

Children

De brede top bij de Children kreeg in Yfke Priem een goede winnares. Met de vorig jaar door Wesley de Boer gestarte Esprit de Pomme was de Friese amazone in de barrage bijna twee seconden sneller dan Anouk Tolboom en Everton. Thijmen Vos, vorig jaar lid van het gouden EK-team, bracht nu Calgary 56 uit en bereikte de derde plaats met een foutloos resultaat in de barrage. De helft van de 18 combinaties plaatse zich voor de barrage. Naast de winst was er voor Priem een mooie vijfde plaats met de ervaren Whipped Cream. De stijlvol en sterk rijdende Britt Schaper reed Chillow naar de vierde plaats.

Young Riders

Van de twaalf Young Rider-combinaties bleven alleen Koen Westendorp en Elike Morsink foutloos over het basisparcours. In de barrage wist Westendorp zijn Zirocco Blue VDL-nakomeling Helsinki sneller over de finish te sturen dan Elike Morsink met de fanatieke Dakina II, de winnaars van de eerste wedstrijd in Bunschoten. Westendorp bracht Helsinki vorig jaar in Wierden en Geesteren internationaal aan start op CSI1* niveau. Terry van de Wetering kwam vanuit Brabant naar Drenthe en behaalde een derde plaats. In het basisparcours liep de amazone met Quiz Me tegen een tijdfout aan.

Pony’s

Anne Feenstra won de ZZ rubriek voor ponycombinaties. Haar pony Kud van Orchids was de enige in de rubriek die alle balken liet liggen. Myla van Andel was met Uriel de snelste vierfouter in het basisparcours en eiste daarmee de tweede plaats op. Emile Drenth was met zijn fraaie Oscar den Beekerheide als derde geplaatst, net als bij de eerste wedstrijd in Bunschoten.

Bron: KNHS

Reacties