Talentjes voor talentenplan Piet Raijmakers bekend

Talentjes voor talentenplan Piet Raijmakers bekend

0 1715
Piet Raijmakers, © DigiShots

Vijf jonge ruiters zijn opgenomen in het talentenplan van Piet Raijmakers voor het komende jaar.  De gelukkige springruitertjes werden maandagavond hoogstpersoonlijk geselecteerd door de meervoudig springkampioen, samen met zijn zoon Joep.

“Dit zijn allemaal talenten, maar we zoeken naar die ruiters die willen leren en dat vanuit een instinct doen zonder er teveel over na te denken.” Dertien ruitertjes bleven er na een voorselectie over, uit meer dan honderd aanmeldingen voor de talentenklas. Ieder hebben ze hoge ambities: kampioen worden, het liefst wereldkampioen net als hun nieuwe trainer Raijmakers.

Enthousiasme

De uitnodiging alleen was al reden voor enthousiasme van de deelnemers. “Thuis heeft niemand iets met paarden, dus ik zou er heel blij mee zijn als ik geselecteerd word”, zegt Lois Laros. Ze rijdt vijf dagen per week en wil graag ver komen in de ruitersport. Helaas voor Lois zat zij niet bi de gelukkige vijf die door mochten in het talententeam.

Carrière maken

Bij de geselecteerden die mee mochten doen in de talentenklas, hoort Roos van Sprang (12). “Ja, daar ben ik heel blij mee”, zegt ze met een grote glimlach. Van Sprang gaat voor een grote carrière in de paardensport. Daarom hoopt ze komend jaar veel te leren in het talentenplan. Dat ze daar hard voor moet gaan werken vindt ze niet erg. Integendeel zelfs: “Dat is alleen maar leuk.”

Thomas Driessen (13) komt uit een familie van paardenliefhebbers. “Mijn moeder rijdt vooral dressuur, maar ik heb besloten dat ik wil gaan springen.” Hij hoopt groot te worden in de paardensport, net als Piet Raijmakers.

Een tweede natuur

Ook Isa Adams (12) wil groot worden in de sport. Ze rijdt dagelijks paard en last van zenuwen heeft ze niet, laat ze vooraf weten. “Het ging deze keer niet zo goed”, zegt ze na afloop teleurgesteld, want ook voor Isa houdt het avontuur met de talentenklas hier op. “Mijn paard ging veel te hard en maakte ook een paar foutjes.” Toch zal Adams het, wanneer er weer een aanmeldingsronde komt voor, opnieuw proberen.

“Waar ik vooral naar kijk, is hoe ze omgaan met mijn aanwijzingen”, zegt Piet Raijmakers. Alle ruiters rijden twee keer het parcours en krijgen na de eerste ronde tips van Joep en Piet. “Ik geef eigenlijk maar één aanwijzing en dan wil ik ook dat ze die oppikken, als een tweede natuur.”

Ambassadeur

Boerin Steffi, ambassadeur van het project, is erg enthousiast, zowel over het plan als over Raijmakers. “Ik heb Piet nog op de Olympische Spelen zien rijden, ik ben fan! Toen hij met dit idee kwam, werd ik meteen enthousiast en wilde ik me daar graag voor inzetten.”

Steffi zet haar bekendheid in om aandacht te vragen voor het plan, maar wil meer doen dan dat. “Ik ga bijspringen waar ik maar kan.” Tijdens de trainingskampen zal Steffi dan ook aanwezig zijn. Zij kan de kinderen vertellen over het fokken van paarden, zodat zij ook weten waar hun talentvolle paarden vandaan komen.

De jongeren zullen ook gevolgd worden op social media en ook daar ziet Steffi een rol voor zichzelf. “Ik weet natuurlijk hoe het is als je vanuit het niets ineens een camera voor je neus krijgt.”

Lees ook: Joep Raijmakers terug in de sport: “Begon toch te kriebelen”

Bron: Omroep Brabant

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties