Ben Talbot slaat en schopt paard, zelfs na uitbellen

Ben Talbot slaat en schopt paard, zelfs na uitbellen

0 13115

Ben Talbot, een Britse springruiter, werd afgelopen weekend tijdens het CSI4* Gross Viegeln gediskwalificeerd. Toen zijn paard voor een sprong weigerde, pakte Talbot het dier hard aan met zijn zweep en zijn sporen.

Zweep en sporen

Op een video die circuleert, is te zien hoe Talbot zijn schimmel Everglade na een weigering hard aanpakt met zijn zweep en sporen. Het incident vond plaats tijdens een 1.45m-rubriek vrijdagnamiddag. De officials traden snel op, en hij werd vlug uitgebeld. Talbot stopte echter niet meteen met het straffen van zijn paard. Terwijl Talbot zijn paard nog aan het slaan was, riep de commentator hem toe daarmee op te houden, en zich naar de jury te begeven.

Know will someone please tell me why he has not been banned…….. British Showjumping

Geplaatst door Amy Lee op vrijdag 15 juni 2018

Tweede incident voor Talbot

Ben Talbot rijdt voor Hazelton Farms. Eerder dit jaar kreeg hij in Arezzo al een gele kaart. Als de organisatoren van deze wedstrijd hetzelfde doen, kijkt Talbot tegen een schorsing van meerdere maanden aan.

Marriet Smit-Hoekstra van streek

De negenjarige Everglade (v. Clinton) werd oorspronkelijk gereden door de Nederlandse Marriet Smit-Hoekstra. Talbot rijdt Everglade nu net geen jaar. Smit-Hoekstra heeft de beelden ook gezien, en was volgens Grand Prix Replay erg van streek. Ze zou gezegd hebben: ‘Hij is zo’n braaf paard, en verdient dit niet.’

Onder Smit-Hoekstra behaalde Everglade regelmatig top tien-plaatsen.

Bron: Grand Prix Replay

Foto: Remco Veurink

Reacties