Hattrick tijdens CDI Arezzo voor Syrah van de Rovaart: “Winnen is niet...

Hattrick tijdens CDI Arezzo voor Syrah van de Rovaart: “Winnen is niet het doel”

Syrah van de Rovaart
Syrah van de Rovaart - Donna Daria 8

Syrah van de Rovaart heeft goed van zichzelf laten horen tijdens CDI Arezzo afgelopen weekend. De ponyamazone won de landenproef met 71,6%, de individuele proef met 71,3% en de kür op muziek met 75,8%. Dit alles met haar zelfopgeleide 7-jarig Donna Daria 8 (v. Danny Gold).

“De eerste training in Arezzo ging gelijk al goed en in de wedstrijdring deed ze het gewoon! We hebben hard getraind tijdens de Coronacrisis en het is fijn dat de jury het resultaat waardeert”, vertelt Van de Rovaart.

Vertrouwen

De combinatie maakte zijn internationale debuut in juni 2019 in Hickstead, wat hen meteen een score van 69% opleverde. “Donna Daria is erg werkwillig en doet altijd haar best. Ze pakt haar werk super op en als ze dingen spannend vindt blijft ze altijd bij me. Dat was natuurlijk niet zo toen we haar als 4-jarige kochten, maar de afgelopen jaren hebben we een bijzondere vertrouwensband opgebouwd.”

“Winnen niet het doel”

Er is altijd ruimte voor betering, zo vindt Van de Rovaart. “Ook de proeven in Arezzo waren niet perfect, maar ik ga er alles aan doen om de stijgende lijn vast te houden.” Dit jaar wil ze wat meer internationale wedstrijden en een EK-observatiewedstrijd rijden. “Dat wordt mijn eerste observatiewedstrijd en natuurlijk wil ik daar zo goed mogelijk rijden. Maar je moet ook realistisch blijven. Ik rijd wedstrijden om ervaring op te doen en om mezelf en mijn pony te verbeteren. Natuurlijk is het leuk als dat wordt gewaardeerd zoals afgelopen weekend in Arezzo, maar winnen is niet het doel”, sluit Van de Rovaart nuchter af.

 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

 

Reacties