Susanne Bos is winstadviseur in de paardensector: ‘Soms kunnen kleine aanpassingen heel...

Susanne Bos is winstadviseur in de paardensector: ‘Soms kunnen kleine aanpassingen heel veel brengen’

Susanne Bos foto: KVG forografie

Susanne Bos is al jaren boekhouder, maar sinds kort heeft ze haar diensten uitgebreid en is ze ook winstadviseur. Hiermee richt ze zich op de paardenbranche. “Geld verdienen in de paarden lukt wel, maar vaak is het niet genoeg. Ik help mensen daar graag mee”, vertelt ze.

Toegevoegde waarde

“Ik ben al jaren boekhouder. In die functie doe ik alle aangiftes bij de belastingdienst en ik neem de administratie uit handen. Daarmee richt ik me in principe alleen op de paardenmensen. Mijn klanten zijn heel divers van marketingbureaus, tot coach, zadelmaker, winkel, webshop en trainer. Vorig jaar april las ik een boek ‘De Winstadviseur’. Dat vond ik zo’n mooie toegevoegde waarde naast mijn werk als boekhouder, dat ik dat erbij ben gaan doen.”

Financieel redden

“Ik constateer vaak  dingen in een boekhouding, waar ik als boekhouder dan eigenlijk niets mee kan. Met de informatie die ik nu uit de boekhouding haal, kan ik mensen heel gericht advies geven. Een boekhouder richt zich op het verleden tot het nu en een winstadviseur kijkt mee naar de toekomst. Als mensen weten welke kant ze uit willen, kan ik daarin met ze meekijken en meedenken op basis van de cijfers. Bijvoorbeeld hoe je met pensioen omgaat of wat is je doel voor de toekomst en hoe wil en kun je dat financieel bereiken. Een doel kan ook zijn dat je juist voor jezelf wilt beginnen. Dan kijken we naar de kosten en of je het financieel kunt redden.”

Samenwerking specialisten

“In mijn functie kom ik wel vaker ook dingen tegen die niet per definitie direct met de boekhouding te maken hebben. Bijvoorbeeld een website die niet functioneert, of andere zaken. Die constateer ik dan en daarvoor heb ik een samenwerking met verschillende specialisten op de verschillende gebieden. Ik verwijs mensen dan door. Ik weet welke specialist het beste bij die persoon of dat probleem past. Die hele weg verloopt via mij, zodat mensen niet zelf hoeven te zoeken naar de juiste specialist.”

Bewust maken

“Ik wil mensen graag bewust maken van waar ze mee bezig zijn en hoe het misschien anders kan en financieel gezonder. Soms kan dat al door hele kleine aanpassingen te maken. Daarom wil ik alle lezers van De Hoefslag magazine, website en Facebook een korting aanbieden van €20,– op de online training. Deze kost dan nog €47,- in plaats van €67,-. Als je hier op mijn site de code hoefslag intikt, krijg jij de korting!”

Bron: De Hoefslag

Reacties