Superhorse Dressuuravond tijdens IICH Groningen: ‘Van fokkerij tot topsport’

Superhorse Dressuuravond tijdens IICH Groningen: ‘Van fokkerij tot topsport’

0 496
Christa Larmoyeur met Ovation

Inmiddels is het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen volop bezig. Volledig nieuw in deze editie is de Superhorse Dressuuravond met het thema ‘Van Fokkerij tot Topsport’. Deze dressuuravond vindt plaats op 7 januari 2020.

De dressuuravond is een initiatief van Christa Larmoyeur, Marian Staal en Roland Hitze. Zij verzorgen in de Eurohal een avond, die volgens de organisatie van de avond is voor “iedereen die van alles wil leren over de weg van fokkerij naar topsport.”

Voorbereidingen

Namens de organisatie vertelt Roland Hitze: “Wij zijn momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen richting de Superhorse Dressuuravond. Ik denk dat wij echt een leuk avondprogramma hebben kunnen samenstellen met medewerking van vele regionale toppers.”

“Zo zullen onder andere in het fokkerij blok topfokker Wim van der Linde, hengstenhouder Marthijs Brouwer en KWPN inspecteur Bart Henstra hun medewerking verlenen,” vervolgt hij. “Een primeur tijdens de Superhorse Dressuuravond is de presentatie van de goedgekeurde hengst Fontaine TN onder zijn ruiter Bart Veeze. Zij wonnen dit jaar de Pavo Cup en waren zeer succesvol was tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden. Momenteel schrijft hij elke wedstrijd van de KWPN hengstencompetitie op zijn naam.”

Unieke samenwerking

Merendeel van de Superhorse Dressuuravond wordt ingevuld met allerlei aspecten van de dressuur. Grand Prix-amazones Christa Larmoyeur, Hester Bischot en Hennie Roffel geven gezamenlijk een show. Daarnaast komen er meerdere succesvolle jeugdruiters in actie, waaronder Marten Luiten. Daarnaast is er gedurende de avond aandacht voor Leading rein, Spanning bij Ruiter, Working Equitation, Grondwerk. Ten slotte verleent ook viersterren Grand Prix-jurylid Patricia Wolters haar medewerking aan de avond.

Verloting

De voorverkoop van de kaarten voor de Dressuuravond is inmiddels begonnen. Bovendien ontvangt iedereen die een ticket koopt een lotnummer. Daarmee maakt de bezoeker kans om prachtige prijzen te winnen op de avond zelf, met als hoofdprijs een KEP Italia.

Ieder die voor 31 december een ticket koopt maakt tevens kans om mee te rijden in een clinic van Christa Larmoyeur. Deze clinic vindt ook op 7 januari 2020 plaats tijdens IICH Groningen.

Bron: Persbericht IICH Groningen

Foto: Remco Veurink

Reacties