Super debuut ZZ-Zwaar voor Mascha Zandvoort en Hopi “Echt genieten met hem”

Super debuut ZZ-Zwaar voor Mascha Zandvoort en Hopi “Echt genieten met hem”

Mascha Zandvoort en Hopi foto Judimage

Afgelopen weekend debuteerde Mascha Zandvoort met Hopi (v. Furst Romancier) bij de subtop in het ZZ-Zwaar. Dit deed ze in Hellevoetsluis. “Ik had last minute opgegeven en juist niet in de buurt. Ik ben best onzeker en Hopi heeft tot nu toe altijd super hoog gescoord. Ik wilde niet onder toeziend oog van iedereen de ring uit met 59%, maar dat is gelukkig niet gebeurd”, lacht Mascha, na haar scores van bijna 67% en ruim 65%.

Nog hengst

“Het was zeker nog niet foutloos. Hopi is nog hengst en naast de baan liepen paarden in de wei. Dat vindt hij dan net iets belangrijker dan wat ik van hem vraag. Doordat hij niet helemaal bij mij was, ontstonden er foutjes. Hij kan fantastisch stappen. Daar kreeg hij ook een 9 en 8,5 voor. Verder kan hij eigenlijk alles ook heel goed en makkelijk. We hadden wel al eerder de overstap kunnen maken, maar door de Corona was dat dus nog niet gelukt.”

Direct verliefd

“Anderhalf jaar geleden ben ik bij Tonnie Huberts gaan lessen en daar heb ik zoveel geleerd. In vier proeven waren we door het ZZ-Licht. Dat heb ik echt aan hem te danken. Nu droom ik wel van de Lichte Tour en misschien ooit de Grand Prix. Eind van de zomer hoop ik wel die slipjas aan te hebben, maar het doel is vooral om mijn paarden gezond te houden en lekker van ze te genieten. Niet alleen op wedstrijd, maar ook thuis. Toen ik Hopi kocht als driejarige bij Nico Witte was hij erg ziek geweest. Hij had zelfs in de kliniek gestaan en ze dachten toen dat hij het niet ging redden. Gelukkig deed hij dat wel, maar hij was niet meer interessant voor de hengstenkeuring op dat moment, omdat hij niet meer in conditie was. Hij kwam te koop en toen ik hem zag was ik direct verliefd.”

Aquatraining Slot Heesbeen

“Hij was heel slap en had last van zijn lijf. Ik ben met hem toen naar de aquatrainer gegaan en dat gaf zulke fantastische resultaten. Daar ontstond mijn droom om ook zelf aquatraining aan te bieden en die droom is dit jaar uitgekomen. Bij ons huis in Heesbeen (Noord-Brabant) bied ik nu aquatraining aan, maar ook lasertherapie. Daar ben ik echt enorm blij mee en de resultaten en de reacties zijn super positief!”

Moeder steun en toeverlaat

Naast Hopi heeft Mascha nog een negenjarige Zhivago en een achtjarige merrie. “Met Hivago wil ik binnenkort ZZ-Licht starten en met Icola Z2. Het is iedere dag zo genieten van zulke fijne, meewerkende en lieve paarden. Mijn moeder helpt mij met alles rond de paarden en is daarin mijn steun en toeverlaat. Daar ben ik haar ook heel dankbaar voor. Ik ben heel blij met hoe alles gaat en hoop nog lang zo door te kunnen gaan”, besluit ze tevreden en gemotiveerd.

Bron: De Hoefslag

Reacties