Succesvolle Sportpaardenveiling Dronten: ‘Verandering is niet altijd verbetering’

Succesvolle Sportpaardenveiling Dronten: ‘Verandering is niet altijd verbetering’

0 468
Sportpaardenveiling Dronten
© DigiShots

Voor de 42editie van de Sportpaardenveiling in Dronten afgelopen week werden een aantal veranderingen doorgevoerd. ‘En verandering is niet altijd een verbetering. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dat in dit geval wel zo is,’ vertelde voorzitter Coen van Zanten bij aanvang van de veiling. En dat bleek de waarheid.

De tribunes zaten afgeladen vol: er moesten zelfs extra plaatsen gecreeerd worden om het publiek de mogelijkheid te geven om de veiling bij te wonen. Het publiek was fanatiek, en bracht een goede sfeer met zich mee.

Glock’s Toto jr-zoon veilingtopper

De veiling werd dit jaar voor het eerst gehouden op een dinsdag. Echter dit weerhield het publiek er niet van om naar Dronten af te reizen of om de veiling online te volgen. De telefoon stond roodgloeiend met internationale bieders die online mee wilden doen met de veiling.

Veilingtopper was de 3-jarige Look At Me (Glock’s Toto jr. x Special D). De zwarte hengst verhuisde voor 45.000 euro naar Amerika.

Twee andere 3-jarigen die niet onopgemerkt bleven waren Love it (v. Grandorado TN) en Avenger Z (v. Aganix du Seigneur Z). Zij gingen onder de hamer voor 27.000 en 20.000 euro.

Paarden proberen

Geinteresseerden waren voorafgaand aan de veiling in de mogelijkheid om de gereden paarden uit te proberen bij stal Bakker-Frederiks. Hier maakten velen gebruik van.

Duurste springpaard

Het duurste springpaard was Kornee (v. Freeman VDL). Hij verhuist voor 28.000 euro naar zijn nieuwe huis in Blaricum. Kassini (Carambole x Guidam) bracht 25.000 euro op. Daarna volgden Kelly’s Yours (Chellsini Z x Ikoon), AD (Darshan x Argentinus) en Jakarta (Extase x Gran Corrado). Zij zijn alle drie voor 20.000 euro verkocht.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties