Succesvolle rentree voor Isabell Werth’s Weihegold OLD

Succesvolle rentree voor Isabell Werth’s Weihegold OLD

Inge Bastian
Isabell Werth - Weihegold OLD FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

Het was de eerste keer aan start sinds het ‘zwangerschapsverlof’ van Weihegold OLD en tot de grote vreugd van Isabell Werth, behaalde ze samen met de merrie direct winst met maar liefst 80 procent tijdens de Grand Prix van Dressage Cappeln International.

Isabell Werth

Weihegold OLD ging na haar derde overwinning tijdens de wereldkampioenschappen afgelopen april, kortdurend met ‘verlof’. De Dressage Cappln International was de officiële rentree van Weihegold en één waarbij de zwarte merrie direct met het hoogste aantal punten naar huis is gegaan.

Blind Date

De tweede plaats was voor de Victoria Max-Theurer, met 72.043 procent op Blind Date. “Ik ben super, super tevreden met “Beate,” zoals Blind Date op stal ook wel genoemd wordt. “Ik ben echt heel erg onder de indruk van de concurrentie hier. Jammer genoeg hebben een paar dingen toch wat kleine punten gekost,” aldus de Oostenrijkse Max-Theurer. De amazone bracht ook DSP Quantaz voor de eerste keer aan de start. DSP Quantaz was begin dit jaar nog onder het zadel van Werth die Quantaz heeft getraind voor Max- Theurer. “We zijn nog maar kort samen en we behaalden een mooie vijfde plaats met 70 procent vandaag. Ik ben onwijs enthousiast over de motivatie en kracht van Quantaz. Hij heeft onwijs veel potentie en we groeien steeds meer naar elkaar toe.”

Overige plaatsen

De derde plaats ging naar Max-Theurer’s landgenoot, Florian Bacher. Op Fidertraum behaalde hij 70,652 procent. Op nummer vier stond Victoria Michalke. Samen met Novia G werd een score van 70,370 behaald.

 

Bron: Persbericht Cappeln

Foto: Digishots

Reacties