Succesvolle eventingruiters tijdens voorselectie KNHS Talentendag

Succesvolle eventingruiters tijdens voorselectie KNHS Talentendag

springen springruiter

Verschillende eventingruiters toonden 18 augustus hun crosstalent aan bondscoaches Mans Buurman en Marcelle de Kam tijdens de voorselectie van de KNHS Talentendag. De combinaties reden eerst een ronde op het crossterrein. Direct daarna ontvingen ze aanwijzingen en een opdracht van de bondscoaches.

Vervolgens maakten ze nog enkele sprongen om te laten zien hoe ze met de aanwijzingen omgingen. De cross op het terrein Valouwe in Ede was de eerste selectie voor de KNHS Talentendag. Binnen enkele dagen krijgen de deelnemers bericht of ze geselecteerd zijn voor de KNHS Talentendag op 2 september.

KNHS Talentendag

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties in de disciplines springen, eventing, dressuur en para dressuur gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders.

Geselecteerde combinaties maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor één jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en mogen dat winterseizoen deelnemen aan Nationale Beloftentrainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend. Daarmee kunnen zij hun voordeel doen bij een op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Lees hier meer over het KNHS Talentenplan.

 

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties