Succesvol weekend voor familie Philippaerts

Succesvol weekend voor familie Philippaerts

Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love. Foto: LGCT

Team Philippaerts blikt terug op een succesvol weekend met meerdere overwinningen en ereplaatsen. Zowel Thibault, Olivier en Nicola Philippaerts lieten knappe prestaties zien. Anthony Philippaerts kwam dit weekend niet aan de start.

Telkens één balk

Met de ruin Khan Vd Kattevennen gaf Thibault Phillippaerts in het Franse Cabourg de concurrentie het nakijken. Op vrijdag maakte de ruiter deel uit van de Belgische ploeg, dat als tweede eindigde in de landenwedstrijd. De ruiter vertelt: “We kwamen vrijdag met een heel sterk team aan de start waarmee we uiteindelijk als tweede eindigden. Ik had toch wat pech en sprong er in elke ronde telkens één balk af. In de eerste ronde sprong ik de voorlaatste balk af. Tijdens mijn tweede ronde moest ik foutloos blijven om een barrage voor eindwinst uit de brand te slepen. Alles ging goed tot ik op de laatste hindernis werkelijk een balk streelde. Bij zo’n fout valt de balk vrijwel nooit uit de lepels, deze keer gebeurde dat wel. De tweede plaats was mooi maar we hadden kunnen winnen en waren nadien toch wel wat teleurgesteld.”

In Cabourg won hij ook de Grote Prijs voor de Young Riders. De combinatie bleef als enige foutloos in het basisparcours. “Op zondag kwam ik tijdens de GP als elfde in actie. Ik sprong foutloos en dat bleef lange tijd zo. De ene ging in de fout, de andere kreeg een tijdstraf. Uiteindelijk ging ik was losrijden en klaarmaken voor de barrage, maar die kwam er helemaal niet. Ik was de enige ruiter die foutloos bleef en won zonder een barrage te rijden. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt.”

Heel tevreden

Olivier Philippaerts en Le Blue Diamond V’t Ruytershof zijn afgereisd naar Nederland. In Valkenswaard wonnen ze de eerste ronden van de Longines Global Champions Tour. In de GP van diezelfde tour startte de ruiter H&M Legend of Love. Daarmee eindigde hij op de zevende plaats. Op zondag reed Olivier Philippaerts met Dagada des Grevis naar een tweede plaats in de CSI2 GP in Valkenswaard. “Ik kan niet anders dan heel tevreden terugblikken op de afgelopen dagen. Alle paarden hebben het uitstekend gedaan. Neem nu Blue Diamond, die voor het eerst op zo’n hoog niveau aantrad. Hij heeft de afgelopen tijd heel wat ervaring opgedaan en toonde dat in Valkenswaard. Hij is een paard waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Dagada is een jong en relatief onervaren paard die voor het eerst meeging op concours. Die tweede plaats was sterk! Het wordt een competitief paard voor de toekomst.” 

Enkele weken

Afgelopen weekend kwam Nicola Philippaerts dicht bij huis in actie. In Sentower Park won hij afgelopen zaterdag met zijn hengst Gijs de CSI2 GP. “Ik ken Gijs eigenlijk nog maar enkele weken. Aflopen zaterdag was nog maar mijn derde wedstrijd met hem. Gijs is een beloftevol paard en heeft de voorbije weken toch wel veel progressie gemaakt. Ik hoop die lijn te kunnen doortrekken. Over twee weken gaat hij mee naar Sopot. Een vijfsterrenwedstrijd is toch nog wel van een ander niveau. Ik ben benieuwd hoe hij daar gaat presteren. Tijdens de barrage zaterdag was hij enorm snel en efficiënt. Dat is toch wel een troef.”

Snel parcours

Ten slotte behaalde ook Ludo Philippaerts goede resultaten in Cabourg. Hij bleef met Mr Idol S foutloos tijdens de rankingproef en eindigde daardoor als zesde. “Ik hou een heel goed gevoel aan die wedstrijd over en ben heel tevreden. Eigenlijk was het voor mij een heel snel parcours. Op korte tijd heb ik toch wat progressie gemaakt en dat is fijn. Los van mijn prestatie ben ik toch wel heel trots op wat mijn jongens de afgelopen dagen hebben laten zien. Thibault die de GP voor Young Riders wint, Olivier was de beste in het eerste deel van de Global Tour, Nicola won de GP in Sentower en vorige week was Anthony tweede in de GP van Wierden. Vanwege examens kwam hij dit weekend niet in actie.

Bron: Persbericht

Foto: LGCT

Reacties