Successen voor Nederlandse menners in ‘coronaproof’ Le Pin au Haras

Successen voor Nederlandse menners in ‘coronaproof’ Le Pin au Haras

Stan van Eijk NK tweespan 2017 © DigiShots

Op de internationale menwedstrijd in ‘de achtertuin van de Zonnekoning Lodewijk XIV’, het Franse Le Pin au Haras, lieten de Nederlandse menners zien wat ze in huis hebben.

“Het was een bijzondere wedstrijd”, zo meldt Saskia Siebers op Facebook. “Er was geen publiek, de officials droegen mondkapjes en ook de deelnemers moesten er één dragen tijdens het verkennen van de vaardigheid.”

Derde plek voor Milou Huisman

Podiumplekken waren er bij de Enkelspan Pony’s voor Milou Huisman met Thijsje. In deze veertien deelnemers tellende rubriek deden ook de Belgen vooraan mee. Sven Tinlot werd met Kitty vijfde en Sara van der Speeten eindigde met Casper op zes.

Hendriks en Siebers tweede

Elf pony-dubbelspannen verschenen aan de start in Le Pin. Cas Hendriks stuurde Jip, Mister Jim en Sunstar’s Cloud naar een mooie tweede plek.

De grote (35 aanspanningen) rubriek Enkelspannen Paard werd aangevoerd door de Franse Marion Vignaud. Saskia Siebers reed eveneens een heel gelijkmatige wedstrijd met Axel en werd tweede. Joop Gommers met Bandit deed ook goede zaken. Hij eindigde als zevende.

Stan van Eijk ‘on fire’

Ook bij de tweespan-paarden eindigde een Nederlander op de tweede positie: Stan van Eijk zag een balletje rollen in de vaardigheid en moest zijn koppositie prijsgeven. Maar met name in de marathon was hij ‘on fire’ met Zorac, Jones en Deniro. Erik Evers stuurde zijn span naar plek vijf.

“Pechbal”

Van Eijk over zijn wedstrijd: “De paarden waren super fijn, maar ik maakte me wat zorgen omdat de tijd erg lang stond in de vaardigheid. En dat is vaak niet in ons voordeel. We hebben geprobeerd een stabiel tempo te rijden, maar daarmee verloor Jones toch wat concentratie. Hij tikte daardoor met haar achterbeen de bal van poort 7 eraf, een typisch voorbeeld van een pechbal. We moeten dus hopen op een moeilijker parcours de volgende keer. Het positieve is wel: de paarden voelde super aan. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden!”

Bron: Mensport

Foto: Digishots

Reacties