Subtop | Yvonne Snieder: “Ik weet niet waar het einde ligt”

Subtop | Yvonne Snieder: “Ik weet niet waar het einde ligt”

Yvonne Snieder - hier met Tandart Cadorijke KNHS Indoorkampioenschappen 2019 © DigiShots

Samen met TandArt Glory Days (v..Jazz) scoorde Yvonne Snieder tijdens het subtopmeetmoment in Eext 65,368. Ondanks dat de donkere ruin niet zo heel veel wedstrijdervaring heeft, liep hij toch mooi ontspannen door zijn Intermediaire II-debuut. 

Spanning afvloeien

“Ik ben eigenlijk wel tevreden met hoe het ging, hij was mooi ontspannen en dat is in het verleden wel eens een dingetje geweest”, steekt de amazone van wal. “Hij is nu beter in zijn werk, zit beter in zijn vel en daardoor kan hij de spanning ook beter afvloeien. Dus dat gaat heel goed!”

Pirouette

Monique Peutz had Snieder wel even geholpen bij het losrijden. Want nu was ze zelf een beetje gespannen. “Daar hebben we eventjes overheen gepraat en toen konden Glory Days en ik het echt wel een beetje vinden in de baan. In de proef zaten weinig fouten. Helaas reed ik de A-C-lijn een beetje slordig, maar verder was het begin heel mooi. De pirouettes doet hij meestal super goed, alleen tijdens het rijden van de linkerpirouette was hij zo gespannen dat hij stil viel. Toen stonden we in stap en galoppeerde hij ook niet meer aan. Dus toen kreeg ik een kleine paniekaanval”, geeft de amazone lachend toe.

Eerste kilometers

“Op dat moment ben ik door middel van een keertwending gedraaid en ben weer aan gegaloppeerd, maar we kregen voor dit onderdeel dus wel een twee. Het is een dubbelteller, dus dat drukt de score natuurlijk, anders zaten we wel richting de 68% denk ik. Het is jammer, maar daar moet ik me bij neerleggen. Het zijn toch weer de eerste kilometers in de baan samen, en de spanning van de eerste keer Inter II rijden speelde natuurlijk ook mee.” 

Aftasten

Na die pirouette pakte haar paard weer mooi aan. “Vorige week waren we de eeners een beetje kwijt, maar nu sprong hij ze alle 11 mooi door en kregen we er een 7,5 voor. Dat was dan weer heel fijn natuurlijk. In die zin zijn we mooi door de proef gekomen. Over all was het nog een beetje te behouden, maar het is nog aftasten voordat ik voluit kan rijden zonder dat ik hem kwijt ben.”

Ontwikkeling

Snieder rijdt de Jazz-nakomeling voor Petra Reijntjes en Hans de Kok. “In principe houden zij Glory Days gewoon aan voor de Grand Prix. Maar ik ga proberen nog wat grotere wedstrijden mee te pakken, want het is zeker een paard waarvan ik niet weet waar het einde ligt. Het moet zich nog een beetje ontwikkelen in de baan, maar hij kreeg nu al zevenenhalven voor de piaffe en passage. Het kan natuurlijk altijd beter, want hij moet nog een beetje kracht winnen daarin.”

Paard voor de Zware Tour

“Glory Days is nu negen jaar. Voor de Grand Prix is dat mooi jong, maar het is wel zo dat hij niet heel veel gestart is. Ik heb hem een keer in het Z gestart, in het ZZ-Zwaar hebben we drie keer gereden en de Lichte Tour hebben we misschien in twee keer gedaan. Ik zag er nooit een paard voor de Lichte Tour in, maar ik dacht wel dat hij het goed zou gaan doen in de Zware Tour. Dus toen ben ik samen met mijn trainer gaan puzzelen, omdat hij toch wel van huis moest. Glory Days had nooit zo’n expressieve draf, maar nu de verzameling er bij komt, gaat hij ook heel goed draven. Dus ik zou nu ook wel weer hoog kunnen scoren in de Lichte Tour, maar nu hebben we onze pijlen hier op gericht.”

Toekomstplannen

“We hebben wel grote doelen in de zin van dat we wat evenementen willen rijden. De eigenaren hebben de droom om hem op Jumping Amsterdam te starten, daar moet nog wel even aan gewerkt worden. Maar het is zeker wel een paard dat het kan. We willen in ieder geval richting de 70% en meer. Daarnaast wil ik wat grotere wedstrijden starten en ook het internationaal starten is een mooi doel”, besluit de vrolijke amazone. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties