Subtop: Wynton wint ‘buitenrentree’

Subtop: Wynton wint ‘buitenrentree’

0 1020

Vandaag reden Madeleine Witte-Vrees en Wynton (v. Jazz) voor het eerst na zijn blessure weer een buitenwedstrijd. Op de subtopwedstrijd in Liempde, die door het duo gebruikt werd als een oefenrondje, kwam het tot een score van 70,50%.

Rentree

‘Wynton heeft na zijn rentree nog geen buitenwedstrijd gelopen en aangezien ik hem graag wil starten tijdens het NK dressuur in Ermelo, wilde ik hem graag nog een keer voor die tijd mee buiten op wedstrijd nemen. In Liempde lopen de paarden dicht langs de ringen en dan is een dekhengst nog wel eens een keer wat afgeleid. Ik besloot hem gedurende de proef wat ronder in te stellen. Uiteraard kwam dit terug op mijn protocol en verloren wij wat punten maar het was een bewuste keuze. Voor de piaffe behaalden we achten en negens en hij was erg fijn op mij gericht dus ik was blij met de proef!’

Planning

‘In principe heb ik, op het NK na, nog geen wedstrijden met hem gepland staan. Het ligt eraan welke wedstrijden Cennin (v. Vivaldi) gaat lopen. Wynton kent de oefeningen en ik wil hem graag met beleid en voorzichtig inzetten. Hij zal waarschijnlijk nog een paar wedstrijden lopen aankomende zomer maar ik heb met hem vooral mijn blik gericht op het aankomende indoor seizoen.’

Kyra Klinkers

In de Lichte Tour was Kyra Klinkers met twee paarden succesvol. Met Casimir (v. Jazz) won zij de Prix St. Georges met een score van 64,87%. Tweede met 63,36% in deze proef was Sandy van Boxmeer met Fernando (v. Tango). Met haar andere paard won Kyra Klinkers ook de Intermediaire I. Equirelle W (v. Florett As) liep naar een percentage van 66,45%. Op de tweede plaats met 65,20% volgde hier Melissa Stikkelorum met Baruch (v. Painted Black).

Christel Kwinten constant

De eerste proef van het ZZ zwaar werd gewonnen door Marie Louise Philipsen met Andreo (v. Sandreo). Zij reden naar een score van 63,79%. In de tweede proef van deze klasse ging de overwinning naar Esmee Janssen met Ferrero (v. Tuschinski). Dit duo behaalden een percentage van 65,29%. In beide proeven was de tweede plaats voor Christel Kwinten met de nakomeling van Andretti, Eclipse T. Zij noteerden 63,14% en 65,21%.

Junioren

Bij de Junioren won Kate Witjes met Vito’s World (v. Contango) zowel de Landenproef als de Individuele proef. Beide keren werd een score behaald van meer dan 65%.

Foto: DigiShots

Reacties