Subtop I Witte-Vrees wint debuut PSG met nieuwe aanwinst: “Ze past wel...

Subtop I Witte-Vrees wint debuut PSG met nieuwe aanwinst: “Ze past wel bij mij”

0 1041
Trea Mulder Dolsma met En Vogue

Madeleine Witte-Vrees heeft met haar nieuwe paard En Vogue de Prix St. George van de Subtopwedstrijd in Uden gewonnen met een score van ruim 70%.

Mede-eigenaar

De amazone is sinds 3 maanden mede-eigenaresse van de merrie van Trea Mulder Dolsma. “Trea lest bij mij, dus ik had En Vogue al wel een paar keer gezien.” Vertelt Witte-Vrees enthousiast over het dier. “Trea heeft geen ambities internationaal te rijden. Dat vonden wij best zonde, toen ben ik gaan proberen en dat klikte zo goed dat ik haar voor de helft gekocht heb. Nu kijken we hoe ver we kunnen gaan komen.” De amazone is nog niet lang een combinatie met het dier.

Wennen

“Ik zit er nog geen 3 maanden op, sinds de hengstenkeuring is ze eigenlijk gekomen. Ik wilde haar al wel een paar keer meenemen. Ze is heel braaf en dat is hartstikke fijn natuurlijk. Als je een paard overneemt van iemand moet je toch eerst aan elkaar wennen, soms wil je iets net iets anders dan de ander. Ik heb gewerkt aan wat meer ‘lossigheid’ en wat meer kracht ontwikkeld. Elke week voel ik het gewoon vooruitgaan en dat is fijn. Ze is ongeveer 1.68m, gewoon heel elegant. Ik vind haar wel goed bij me passen!”

Een merrie

“Het is natuurlijk heel wat anders dan een hengst, maar heb al wel vaker merries gereden.” Zij reed bijvoorbeeld Vitana V, de moeder van Cennin, waarmee zij prachtige resultaten behaalde, maar ook vele andere merries. “Het is met merries wel vaak, als ze echt voor je gaan dan gaan ze er ook voor in de proef. Ik kon on bij haar ook niet zeggen dat ze het in de ring minder doet dan er buiten, dus dat is heel erg goed.”

Trots

“Trea zei al: “Ik ben trots op jullie!”. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Zij heeft met het rijden een hele andere intentie dan ik, ik ben natuurlijk van het internationale en dat is zij niet. Zij beleeft er straks wel net zo veel plezier aan als ik.” Over de samenwerking valt de amazone wel te spreken. “Het is heel fijn samenwerken als je een paard hebt met iemand waar je het goed mee kan vinden.  Ik heb in het verleden wel mensen gehad die er meer druk oplegden, en dat is niet zo fijn. Dat is bij Trea niet, hoe beter het gaat, hoe leuker zij het ook vindt.”

Doelen

“Het doel is uiteindelijk in de Grand Prix te starten natuurlijk. Hoe snel dat gaat weet ik niet precies, ze kan wel bijna alles al. De passage loopt ze al makkelijk, we zijn nu onder andere bezig met de overgang naar piaffe. Afgelopen jaar heeft zij een veulen gehad. Dat ze bij Trea doorgetraind heeft, heeft veel voordelen, dus ik kan er lekker mee aan de slag.” Wanneer de combinatie zich er aan gaat wagen weet Witte-Vrees nog niet. “Ik ga pas als ze het echt kan. Ze moet er thuis wel echt klaar voor zijn. Als je haar samen hebt met iemand die er verstand van heeft, is dat fijn. Ik neem gewoon de tijd.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Marian Middel

 

Super blij met mijn nieuwe merrie samen in eigendom met Trea Mulder Dolsma!Prix St George gewonnen met ruim 70%!We…

Geplaatst door Madeleine Witte-vrees op Zaterdag 13 april 2019

Reacties