Subtop: Winnend debuut voor Lotje Schoots en La Valencio’s Favorit

Subtop: Winnend debuut voor Lotje Schoots en La Valencio’s Favorit

Lotje Schoots - La Valencio's Favorit
Lotje Schoots - La Valencio's Favorit KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Gisteren stond in Velsen- Zuid weer de eerste subtop wedstrijd van het jaar op het programma. De hoogste dagscore kwam op naam van Lotje Schoots met La Valencio’s Favorit (v. Jazz). Zij noteerden een score van 68,93% in de eerste proef van het ZZ Zwaar.

Heel tevreden

Lotje vertelt: ‘Ik was erg tevreden over deze eerste keer! Het ging boven verwachting goed. De wissels willen nog wel eens wat moeilijker zijn en het is wel een echte Jazz maar gisteren gaf hij mij toch echt een super gevoel ondanks een aantal foutjes. Hij liep goed op zijn eigen benen en hij had zijn aandacht ook goed bij mij.’

Als veulentje gekocht

‘We zijn van plan om mee te doen met de selecties in het ZZ Zwaar maar dat is niet ons hoofddoel. Het is vooral belangrijk dat hij kilometers maakt en veel ervaring op doet. Thuis in de training is hij al een stuk verder en hij pakt  de oefeningen van de Zware Tour erg goed op dus dat is uiteindelijk het echte doel’ aldus Lotje die Favorit samen met haar vriend Patrick Berends heeft gekocht als veulentje op de Prinsjesdagveiling.

Elly Olivier in vorm

Op de tweede plaats met 64% in deze rubriek eindigde Selina Jansen met Emy (v. Vivaldi). De tweede proef in het ZZ Zwaar betekende een overwinning voor Elly Olivier. Met Evidante Vdh (v. Jazz) noteerde zij 62,86%. Het duo was in goede vorm want in de eerste proef werden zij ook nog derde met 61,57%. Het rode lint in de tweede proef was voor Dennis Deutekom met Elvis (v. Zhivago). Met 62,43% zaten zij Elly Olivier op de hielen.

Geen topscores in Prix St Georges

Nicole van Amerongen wist de Prix St. Georges op haar naam te schrijven met Dynton B (v. Wynton). Dit deed zij door een percentage van 62,87% bij elkaar te rijden. Shelby Spierenburg en haar Champ B (v. Oscar) noteerden 62,5% en werden tweede. 

Wederom Shelby Spierenburg

Dit kunstje herhaalde Shelby in de Intermediaire I nog een keer. Ook hier werden zij tweede, dit keer ging de score nog iets omhoog en reden zij naar 65,88%. De rubriek kwam met 66,7% op naam van Danielle Keur en Dettori (v. Wynton).

Startbewijzen

In de Intermediair II was er een startbewijs voor de Grand Prix en de hoogste score van 64,19% voor Keoma Zondag met Beau Geste KL (v. Osmium). Ook Eva van der Linde en Dark Knight Texel (v. Wynton) mogen promoveren. In hun debuut realiseerden zij een percentage van 63,53%.

Valentijn van Weering in winningmood

Voor de organisator van het concours, Valentijn van Weering, was het een zeer goede dag. Met zijn zwarte hengst VarioHippique’s First Class (v. Florencio) wist hij zowel de Grand Prix als de Special te winnen. Dit deed hij met scores van 66,79% en 65,27%. Ook Kelly Zuidervaart reed in de Grand Prix naar een score van meer dan 65% met haar Cadans M (v. Torino). Hiermee volgde zij op de tweede plaats.

Foto: Digishots (archief)

Reacties