Subtop | Vincent van Gasselt: “Delacroix is mijn beste vriend”

Subtop | Vincent van Gasselt: “Delacroix is mijn beste vriend”

Vincent van Gasselt en Delacroix (v. Dancier) - foto: privébezit

Vincent van Gasselt en Delacroix (v. Dancier) lieten zich niet stoppen door de warmte vandaag. Zij wonnen de Intermediaire I in Houten met een overtuigende score van ruim 70%, en lieten hiermee de concurrentie ver achter zich.

Heet

“Mijn paard was net zo heet als het weer!” Van Gasselt begint enthousiast te vertellen over zijn rit. “Delacroix heeft een top mentaliteit, hij liet zich absoluut niet hinderen door de temperatuur en deed super zijn best. Hij wil altijd voor mij werken, het is een heel bijzonder paard. Twee weken geleden startten we pas voor het eerst in de Prix St. Georges, dat ging ook al fijn. Dat hij nu dan zulke punten ontvangt in de Inter I is natuurlijk helemaal geweldig!”

Overstap

“Het plan is om binnenkort Intermediaire II te gaan starten, alle knoppen zitten er al op. Hoe moeilijker de oefeningen worden, des te gretiger Delacroix wordt. Mijn trainster Emmelie Scholtens vond het eigenlijk onzin om nog een keer Inter I te gaan starten, maar voor mijn eigen gevoel wilde ik toch nog een tussenstap maken. Zo kon ik in de baan ook een keer de hele pirouettes doorrijden, en de oefeningen volgen elkaar veel sneller op dan in de Prix St. Georges. Ik wilde testen hoe Delacroix dat in wedstrijdverband zou aanpakken. Die test is dus geslaagd!”

Jong zat

Delacroix is negen jaar en ligt dus al mooi op schema. Van Gasselt: “We zetten hem heel spaarzaam in. Ik heb hem nog heel weinig gestart, maar hij is er nu echt klaar voor. Hij is zo werkwillig, soms vergeet je dat hij zo jong is door de manier waarop hij het werk oppakt. We gaan eerst een poosje Inter II starten om kilometers te maken, maar daarna natuurlijk Grand Prix! Ik denk dat hij daar alleen maar nog beter tot zijn recht komt. Hij biedt zoveel aan, ik zeg wel eens dat dit paard duizend versnellingen heeft.”

Veiling

“Delacroix is in eigendom van een goede vriendin van mij, Vera Verwelius. Voor haar rijd ik ook nog meer paarden. We zagen Delacroix als 5-jarige op de veiling van Klosterhof Medingen in Duitsland. Ik was op slag verliefd op hem en ik ben heel blij dat het gelukt is om hem destijds aan te kopen.”

Beste vriend

“Het klinkt misschien een beetje Penny-achtig, maar dit paard is mijn allerbeste vriend. Hij volgt me letterlijk en figuurlijk de hele dag, hij heeft het direct door als ik eraan kom. Ik heb nog nooit zo’n bijzondere band gehad met een paard, ik geloof dat mede daarom onze prestaties zo goed zijn.”

Uitslagen

Dominique Filion tekende voor de hoogste dagscore met Frida K (v. Fidertanz). Zij wonnen de eerste ZZ-Zwaar proef met  een score van maar liefst 74,71%. De tweede ZZ-Zwaar proef kwam op naam te staan van Conny van Stokkom en Espresso (v. French Kiss). Zij reden naar 64,71%. Sem Stiemer en Bløf (v. Uptown) wonnen de Prix St. Georges met 64,78%. Mercedes Verweij stuurde Four Seasons (v. Fürst Piccolo) naar een afgetekende overwinning in de Zware Tour met 68,46%.

Uitslagen Subtop Houten 23-06-2019

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties