Subtop: Astrid Langeberg als ruiter en eigenaar succesvol in Aalsmeer

Subtop: Astrid Langeberg als ruiter en eigenaar succesvol in Aalsmeer

0 405
dressuur subtop

Astrid Langeberg had gisteren een bijzonder goede dag op de subtopwedstrijd in Aalsmeer. Met Downtown (v. Uptown)  won ze de Prix St Georges met een score van 68,75% en met haar andere paard Hertenhof’s Dolichos (v. Westpoint) werd ze ook nog eens zesde met 64,34%.

Downtown klaar voor selectie

‘Ik ben echt ontzettend blij’ vertelt Astrid vrolijk. ‘Downtown gaf me gedurende de hele proef een heel fijn gevoel en vooral het drafgedeelte was erg sterk. In de galoptour hadden we nog twee kleine fouten die een hogere score nog in de weg staan maar het geeft in ieder geval vertrouwen voor de tweede selectie voor het NK aankomend weekend. De eerste selectie heb ik helaas gemist en nu moet ik de beide andere selecties dus wel goed rijden, want ik hoop mij natuurlijk te plaatsen voor het NK.’

Familiepaard en half paard

Naast het succes van Downtown was er ook nog een zesde plaats voor Hertenhof’s Dolichos, die in eigendom is van haar ouders. ‘Ook met hem was ik heel erg blij. Het is pas de tweede keer dat ik dit paard uitbreng en hij heeft nog wat spanning in de galop onderdelen. Toch weet ik zeker dat het met hem helemaal goed gaat komen. Hij heeft veel talent voor het zware werk en hoe meer hij moet werken, hoe ontspannener hij wordt. Naast de paarden die ik vandaag reed, werd ook Jordy van Wijnen nog vierde met 66,47% met VSL/HSM Ferrington (v. Alexandro P). Dit paard hebben wij in gezamenlijk eigendom met Jordy van Wijnen en Derk Schekkerman. Kortom, super trots op al onze paarden!’ aldus Astrid.

Twee amazones op plaats twee

Voor de tweede plaats in deze rubriek mochten twee amazones naar voren komen. Zowel Anneke Obladen met Future (v. Valdez) als Ilse Ligthart met Hero (v. Farrington) reden naar een percentage 66,54%.

Shelby Spierenburg in goede vorm

Shelby Spierenburg is de laatste tijd goed op dreef in de Intermediaire I. De afgelopen weken reed zij al goede scores bijeen in deze klasse en vandaag deed zij dat weer. Met 66,18% won zij deze rubriek met haar paard Champ (v. Oscar). Zoë Kuintjes volgde op de tweede plaats met GG Desperado (v. Florencio) en een percentage van 65,81%.

Valentijn van Weering first class

De Grand Prix kwam op naam van Valentijn van Weering en VarioHippique’s First Class (v. Florencio). De zwarte hengst liep naar een score van 63,42%. Amanda Suijker en Untouchable (v. Welcome) werden tweede met 62,12%.

ZZ Zwaar

Het ZZ Zwaar werd met 64,07% gewonnen door Nikki Spaan en Bulinke’s Nieuwmoed (v. Travolta’s Nieuwmoed). Cindy spaargaren- Bootsma werd op gepaste afstand tweede met haar paard Bowi E (v. Krack C). Dit duo noteerden 61,57%.

Vergelijkbare artikelen

Reacties