Subtop | Veronique Roerink: “Flanell is mijn ‘once in a lifetime’ paard!”

Subtop | Veronique Roerink: “Flanell is mijn ‘once in a lifetime’ paard!”

0 1160
Veronique Roerink - Flanell FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

In de Intermediaire II werden alleen maar eerste plaatsen behaald, en die lijn zet zich nu voort in de Grand Prix. Veronique Roerink debuteerde in Exloo zeer succesvol in de koningsklasse met Flanell (v. Apache) met een score van nét geen 70%. Hiermee werd de concurrentie op ruime afstand gezet.

Foutjes in dubbeltellers

Ondanks een aantal fouten in dubbeltellers, is dit toch al een heel veelbelovende score voor het tweetal. “Ik was het even helemaal kwijt in de eners. Flanell begon er heel mooi aan, heel groot en van de grond. Maar na een aantal wissels begon ik te twijfelen, ik wist niet eens of ik überhaupt nog wel hulpen gaf! Mijn merrie redde me nog wel door er nog een paar te springen, maar daarna was het klaar en waren het er geen vijftien. Misschien kwam het omdat er in de zigzag voor de serie, een telfout ontstond. Daar zat ik me wat over op te vreten, maar je moet natuurlijk wel gewoon blijven doorrijden na een foutje!”

Hoge verwachtingen

Het is bijna het ultieme succesverhaal, want in alle klasses waarin Roerink startte met Flanell, werden torenhoge scores behaald. “Daardoor ontstaat er wel wat meer druk bij mezelf”, merkt Roerink op. “De verwachtingen zijn zo hoog rond dit paard, en dan wil ik dat ook laten zien. Dat moet ik leren loslaten. Ze zal me nooit laten zitten, ik moet gewoon zelf goed bij de les blijven. Vorige week in Tolbert verliepen de piaffe-passage overgangen niet zo vloeiend, vandaag ging dat al zo veel beter. Dat zegt genoeg over de leergierigheid van dit paard.”

Routine krijgen

“Nu wordt het ook tijd om meer routine te krijgen in het rijden van deze proef. De laatste keer dat ik Grand Prix reed, is al een aantal jaar geleden. En het is wel een proef die je vaker moet rijden om hem weer echt in de vingers te krijgen. Ik merk ook dat Flanell gebaat is bij iets meer wedstrijdritme, zodat ze weet dat ze in de ring hetzelfde kan laten zien als wat ze thuis aanbiedt. En met meer routine zullen de foutjes er wel uit gaan, hoewel ik niet mag zeuren over een score als deze!” Roerink voegt lachend toe: “Als iemand mij had vertelt dat ik ooit met zo’n score zou debuteren in de Grand Prix, had ik wel gedacht: ‘ja dag grapjas!’ ”

Once in a lifetime-paard

Met alle behaalde successen is Flanell al vaak opgemerkt door potentiële kopers. “Maar verkoop houden we voorlopig af. Het gaat zo fijn, en ik wil wel eens kijken wat er nog meer in het vat zit. We gaan eerst werken aan nog meer verbetering, en dan wil ik wel internationaal gaan starten. Toen ik nog in de M startte met Flanell, weet ik nog goed dat er een keer ‘Once in a lifetime-paard’ op het protocol is geschreven door de jury. Dat lijkt behoorlijk uit te komen, ik heb namelijk geen idee of ik ooit nog weer zo’n goede tegenkom. Daar blijf ik dus voorlopig zelf van genieten!”

Uitslagen

De eerste ZZ-Zwaar proef werd aangevoerd door Elviera Boverhof, die met Virginia (v. Vitalis) naar 66% reed. In de tweede proef stond Karin Aasman bovenaan met Custom Zadels Kansas C (v. Krack C), zij behaalden 64,21%. Marten Luiten maakte een succesvol Young Riders debuut met Fynona (v. Ampère). Beide proeven werden gewonnen met 71,84% en 71,32%. De Intermediaire II kwam op de naam van Marjan Hooge, die haar Jazz-zoon Ego Tripper Texel naar 63,6% stuurde. De Zweedse Rebecca Jern won de Prix St. Georges met Twilight 1062 (v. Flemmingh), zij behaalden 67,79%.

*** UITSLAGENLIJST VOLGT ***

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Tekst: Jolanda de Nekker

Reacties