Subtop | Vera van Verre: “Ze is een van de liefste paarden...

Subtop | Vera van Verre: “Ze is een van de liefste paarden die ik ooit heb gehad”

0 1210
Vera van Verre
Vera van Verre - Change Faith It's All Dressage 2016 © DigiShots

Vera van Verre wist twee rubrieken te winnen op de subtop wedstrijd in Westmaas. In de Prix St. Georges reed ze met haar merrie Change Faith (v. Valdez) 66,618% bijeen. Voor de Intermediaire I kreeg de combinatie 64,485%.

Meerdere achten

De amazone vertelt “Ik was er eigenlijk echt heel blij mee. De eerste proef was de Intermediaire I en we hadden thuis hard geoefend op het galopgedeelte. De pirouettes en de series waren heel goed. We kregen zelfs een acht voor de serie om de twee. Dat vond ik echt fijn omdat die eerder nog weleens fout gingen. De tweede proef was de Prix St. Georges en die vind ik normaal wat lastiger. De lijnen zijn langer maar ze bleef nu fijn doorlopen. De score was ook hoger dus dat was wel tof. Ook beide galopgedeeltes waren fijn met zelfs een acht voor de uitgestrekte galop. In de tweede proef hadden we een foutje in de serie om de drie, dat was wel heel jammer. De andere drie series gingen wel heel goed. Volgende keer gaan we voor alle vier de series goed” besluit ze gedreven.

Drukke studie

Ook de juryleden waren het ermee eens dat het galopgedeelte heel goed was. “Daar was ik heel blij mee. In draf mag ze nog wat meer gedragen blijven maar daar zijn we hard op aan het oefenen.” Van Verre is eerstejaars studente aan de Erasmus Univerisiteit. “Ik heb niet meer zoveel tijd om op wedstrijd te gaan. In het winterseizoen gaan we nog een paar keer Lichte Tour starten. Als we op wedstrijd gaan rij ik ook liever twee proeven. Daarnaast trainen we door voor de U25 en zijn we al bezig met de piaffe en passage. De pirouettes mogen dan nog wat kleiner en we oefenen op de eners.”

Werkwillig

Van Verre traint bij Mark van de Donk in Terschuur. “Elke donderdag gaan we naar Mark. Ze houden heel erg rekening met mijn studie. Hij kan me super helpen met het klaarmaken voor de wedstrijd.” De amazone is vol lof over haar paard. “Ze is echt heel erg lief, misschien wel een van de liefste paarden die ik heb gehad. Onder het zadel wil ze altijd werken en graag leren. Ondertussen heb ik haar al vijf of zes jaar dus we kennen elkaar erg goed. In draf is het algemene beeld heel erg mooi. Het is een heel compleet paard die heel goed kan galopperen.” De amazone heeft geen haast om U25 te starten. “Ik ben pas 21 jaar dus ik heb nog even”.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties