Subtop: Ups en downs in Uden

Subtop: Ups en downs in Uden

0 28

Propvol was de startlijst voor de subtopwedstrijd in Uden, de prestaties soms hoopvol of teleurstellend, de juryleden soms tevreden soms wat minder. Scores van 70 procent of meer bleven achterwege. In de Grand Prix zette Theo Hanzon met de Trakhener hengst Hofrat (v.Gribaldi) een score van 64.73% neer. Hanzon: ‘ Ik was redelijk tevreden met Hofrat. Hij liet mooie dingen zien, maar hij kon iets scherper en wat mooier van de hand zijn. Hierdoor waren de overgangen piaffe naar passage wat minder vloeiend. Wel waren onze series kaarsrecht en de laatste lijn passage en pfiaffe ging goed. Toen we terug kwamen bij de vrachtwagen moest Hofrat direct plassen, waarschijnlijk heeft hem dat in de proef in de weg gezeten, maar het blijft een fijn paard. Ik ben blij dat Joop van Uytert mij de kans heeft gegeven hem te rijden.’

Met zijn nieuwe vrachtwagen en de paarden Lexus (v.Licotus) en hengst Karolus van Wittenstein (v.Krack C) reisde Patrick van der Meer naar Uden. Tevreden ging hij aan het einde van de dag terug naar Naaldwijk. ‘Met Karolus heb ik de Inter II (67.96%) gereden. Ik had een goed gevoel over de proef. Hij bleef mooi gedragen en had sterke onderdelen als pirouettes, uitgestrekte draf en appuymenten. In de passage en piaffes moet hij meer kracht krijgen. Nu gaat hij nog wel eens te veel zitten waardoor hij het zichzelf moeilijk maakt. Nu rustig voorbereiden op de Grand Prix. Met de zevenjarige Lexus (v.Licotus) startte ik in de Prix St.Georges, vijfde met 65.86% voor de eerste keer, dat is toch best knap’, blikt van der Meer terug.

‘Het was Zorro’s derde Inter I. Het gevoel was goed maar er slopen wat foutjes in. Zo draaide Zorro in een pirouette te ver door en ging het achterwaarts niet goed. Jammer, maar verder liep hij heel goed,’ zo kijkt Geert Jan Raateland terug op zijn winnende Inter I-rit(67.17%). De strijd om de punten en prijzen was in de Prix St.Georges het heftigst. De koplopers ontliepen elkaar maar weinig. Kirsten Beckers trok uiteindelijk aan het langste eind. De amazone was met Broere Argentino (v.Jazz), de enige ruin in de wedstrijdstal van Broere, de beste met een percentage van 69.93%. ‘Ik ben heel tevreden hoor’.

Elise Kettner met Floyd (v.Fieldmann) en Marjolein Cho Chia Yuen en Cho’s Pepper (v.Pablo) deelden de tweede plaats. Beiden kwamen op 69.67% uit. De winnaressen van de ZZ/Z 35 en 36: Laura Snijders met de door haar zelf opgeleidde Wizzard (v.OO Seven) en Marie Louise Philipsen met Rex(v.Jazz)  scoorden allebei 66%.

Vergelijkbare artikelen

Reacties