Subtop | Thamar Zweistra: “Een heel fijn merrietje met erg veel talent”

Subtop | Thamar Zweistra: “Een heel fijn merrietje met erg veel talent”

Thamar Zweistra - Hexagons Filamanda KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

In Breda stonden er gisteren twee proeven op het programma van Thamar Zweistra. In de Grand Prix had ze haar merrie Hexagon’s Filamanda (v. Westpoint) onder het zadel met wie ze 68,32% en een tweede plaats behaalde. In de Intermediaire II nam ze wel het goud mee naar huis. Ze reed hier de merrie Hexagon’s Godinde (v. Totilas) en het duo scoorden 64,63%.

Meer controle

“Vandaag had ik twee merries bij me. Filamanda had ik voor het eerst door de Grand Prix gestuurd en die was een beetje te vlug.” Begint Zweistra lachend. “Toch liet ze wel heel veel mooie stukjes zien in de piaffe passage. Alleen de paarden waren onderling net wat te veel aan het roepen naar elkaar dus dat was een beetje lastig. Ik had graag wat meer controle gewild. Maar, al met al waren er hele mooie stukken bij en vooral met de piaffe en passage ben ik blij.”

Flitsender

“Godinde liep eigenlijk gewoon een heel braaf proefje. Het mocht allemaal nog net wat flitsender, maar ook zij deed al heel mooi de piaffe en passage. Ook waren haar pirouettetjes mooi klein, helaas maakte ik daar zelf nog een fout. Er waren allemaal nog net te veel kleine storingen, maar het is een heel fijn merrietje met heel veel talent. “

Erg fanatiek

“Haar karakter is denk ik ook haar grootste kwaliteit. Het is een super fijne merrie wat heel veel wil. Het is een Totilas x Louisville uit Hexagon’s Zodinde. Met Zodinde heb ik zelf ook Grand Prix gereden en ze lijkt er ontzettend op. Dat maak het voor mij ook extra leuk. Ze is best wel fanatiek, dus in de trainingen zorg ik er wel voor dat het niet te veel wordt. Voor de volgende keer gaan we ons echt richten op de Grand Prix, maar dat gaat ze wel mooi doen denk ik.” Besluit Zweistra.

Hoogste dagscore

Lynne Maas stuurde haar Westpoint nakomeling Eastpoint naar 70,76% in de Grand Prix en naast de overwinning zette zij ook de hoogste dagscore neer. Ook de tweede plek werd bezet door een Westpoint nakomeling, namelijk Thamar Zweistra en Hexagon’s Filamanda. Deze combinatie scoorde in hun Grand Prix debuut 68,32%. Wilco Kats maakte met Diva de top drie compleet met zijn score van 62,07%. 

Prix St. George

De Prix St. George werd gewonnen door Cindy Bom en haar James (v. Tuschinski) met 65,29%. Tessa de Roon en Giel pf (v. Houston) eindigden met een percentage van 61,62 op een mooie tweede plaats. De derde plek werd bezet door Petra Verschueren-Tollenaar. Zij stuurde haar Golden Girl (v.Uphill) naar een nette 60,15%.

ZZ-Zwaar weer voor Okkema

Het ZZ-Zwaar werd wederom gewonnen door Jeroen Okkema. Vorige week was hij namelijk ook al de beste in Oud-Beijerland. Toen scoorden hij met Vin Diesel (v. Vitalis) 68% en 71%, maar gisteren zat hij daar mooi tussenin met ruim 70%. Tweede werd Margaret de Geus-Heima met Massage-Equi’s Eldorino (v. Spielberg) en zij scoorden 65,36%. Het brons was voor Jacquelin Olyslagers en Walkman (v. Olivi). 63,79% was genoeg om de overige acht combinaties achter zich te laten. 

Klik hier voor de uitslagen

Tekst: Elaine Duurham

Foto: DigiShots
Bron: Hoefslag

 

 

Reacties