Subtop: Tevreden gezichten in Ermelo

Subtop: Tevreden gezichten in Ermelo

Veel tevreden gezichten op de Subtopwedstrijd in Ermelo en die gezichten waren niet alleen van de deelnemers; ook de juryleden zagen een groot aantal sterke proeven. Zo was Joyce Heuitink trots op haar NRPS-hengst Wup (v.Welt Hit) waarmee ze na drie maanden weer in de ring verscheen en de Grand Prix won. ’Wup stond er fijn aan. Zelf had ik nog wat slordigheidjes maar hij bleef fijn bovenin en liep de proef constant door. Ik was dik tevreden met de score. We werken nu door richting mijn internationale debuut over twee weken in Bremen’.

De juryleden Hamoen en Bonhof waren goed te spreken over de Inter I-proeven van Annemiek Harmsen met Uptown (v. Florestan I), die uiteindelijk tweede werd en winnares Janneke Punte met Furst Felix (v.Florestan I). ‘Ja ik vond het fijn gaan. Felix was afgelopen week wat moe, maar hij heeft een topinstelling. Ik hoop binnenkort de 70% aan te tikken want dat zit er zeker in. Hij loopt makkelijk de proeven door. Nu wat rustig aan en dan naar de NK in de Meern’, aldus de Twentse amazone.

In de Prix St.Georges was het ook spannend alhoewel Adelinde Cornelissen met Tiara (v.Jazz) de enige combinatie was die dik boven de 70% uitkwam en dus zegevierde: ’Happy met Tiara, ze bleef goed gefocust op mij en de proef’.  ‘Wauw, The Ritz R & B (v.Rohdiamant) loopt zomaar naar 68.75% en een tweede plaats tijdens ons Lichte Tour debuut’, meldt Caroline Reverdink. Over de derde plaats van Florentine Rootveld en haar Up Seven (v.OO Seven) was de jury het roerend eens.

In de Inter II, Future Test en ZZ/Z-rubrieken waren de prestaties niet altijd om over naar huis te schrijven. ‘Tijdens mijn eerste Future Test met Oxford (v.Topas) kreeg ik ondanks onvoldoendes voor pfiaffe en eners, die dubbel tellen, toch ook zevens op mijn protocol. We trainen hard door’, zo concludeert Kim Huizer. Merel Peper won met Up to Date (v.Norway) de ZZ/Z-proef. Nicole de Leeuw was met de door haar zelf opgeleide Veto (v.Metall) de beste in de Inter II. (AvdH)

Uitslagen: www.knhs.nl/subtop

Reacties