Subtop | Suzan Bunnik: “Het was heel erg genieten”

Subtop | Suzan Bunnik: “Het was heel erg genieten”

Foto: Denise van der Plas

Op de Subtop wedstrijd in Snelrewaard wist Suzan Bunnik de hoogste dagscore te realiseren. Ze reed haar Giannini (v. Vivaldi) naar 66,21% en 69,71% in het ZZ-Zwaar.

Iedere keer beter

Bunnik vertelt enthousiast “Het was heel erg leuk en genieten. We zijn nog maar net in het ZZ-Zwaar en het gaat wel heel hard. In juli hebben we drie wedstrijden gereden en we hoeven nog maar één winstpunt voor de Lichte Tour. Hij wordt iedere wedstrijd beter dus dat is wel heel gaaf.”

Ontspannen

De combinaties wist twee hoge scores neer te zetten. “In de eerste proef was hij nog iets gespannen. In de tweede proef was hij een stuk meer ontspannen en ik kon lekker gaan zitten. Ik hoefde niet zoveel te doen. Als hij ontspannen is doet hij het eigenlijk vanzelf, ik hoef alleen maar te sturen” vertelt de amazone.

Achten voor wissels

Giannini kan grote wissels springen en kreeg hier ook achten voor. “De wissels en series liggen hem heel goed. Vorige wedstrijd kreeg ik van de jury een tip voor de pirouettes. Sindsdien gaan ze veel beter en nu kregen we er ook zevens voor. Ik vond het leuk om te zien dat waar ik aan heb gewerkt ook goed uitpakt. De tip heeft me goed geholpen. Door zelf iets meer mee te sturen kan hij veel beter gaan zitten en sluiten. Hij zou in de draf nog wat mooier in het voorbeen mogen. Ondanks de warmte was hij wel lekker voorwaarts en lukte het om hem groot te laten draven. Daardoor kwamen de appuyementen ook veel beter tot uititng” aldus Bunnik.

Groot compliment

Bunnik heeft de negenjarige vos zelf gefokt en opgeleid. “Het ZZ-Zwaar is voor mij ook nieuw. Ik krijg vaak complimenten dat ze hem een mooi paard vinden. Het leuke voor mij is dat ik hem zelf gefokt heb. Ik wilde toen een leuk paard voor mezelf fokken en ik heb geluk dat het zo is uitgepakt. De jury schreef ‘Bedankt voor het genieten, zo hoort het’. Dat is een groot compliment vind ik” vertelt de amazone uit Bodegraven.

Lichte Tour

“Als ik er naast loop kan hij behoorlijk spooky zijn. Maar als ik erop zit is hij braaf en geeft hij vertrouwen. Als hij braaf is dan heb ik er alle vertrouwen in dat hij het kan. Het is wel een showpaard” vertelt ze lachend. “Mijn doel was het ZZ-Zwaar maar volgens mijn trainer kan hij ook het hogere werk aan. Ik ga kijken hoe ver ik met hem kom. Ik hoop volgende maand Lichte Tour te gaan starten. We denken dat hij dat makkelijk kan. Ik ga nu op zoek naar een slipjas” vertelt Bunnik.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Denise van der Plas

Reacties