Subtop: ‘Supergaaf dat het zo goed uitpakt!’

Subtop: ‘Supergaaf dat het zo goed uitpakt!’

0 1240

Tijdens de subtop wedstrijd in Eemnes werden er, vooral in de Lichte en Zware Tour, mooie scores gereden.

Winst voor Nadia Brouwer en Amigo

In proef 37 van het ZZ-Zwaar was de winst voor Nadia Brouwer en Amigo (v. Flemmingh) zij reden naar 60.71%. Tweede werden Annet Brouwer en Adamo v.d.w. met 59.71%. Derde waren Merel Massop en MS Duchateau, deze combinatie reed ook naar de 59.71%.

‘Super gaaf dat het zo goed uitpakt!’

‘Amigo voelde gister met het losrijden gelijk al heel fijn, los en scherp aan’, vertelt Nadia Brouwer. ‘Wel hadden we wat foutjes. Zo galoppeerde hij twee keer aan in de uitgestrekte draf en hadden we een grote storing in de uitgestrekte galop. Verder blijven de pirouettes erg lastig, in de training heb ik al veel meer controle en gaan ze eigenlijk best goed maar in de proef neemt hij het toch nog een beetje van me over. Ik had niet gedacht dat ik snel zou winnen, op dit niveau is eigenlijk iedereen goed en ik kom pas net kijken. Ik vind het super gaaf dat het zo goed uitpakt!’

Via het belofteplan van de regio Gelderland en Flevoland lest Nadia bij Carolien Reverdink. Deze lessen zijn één keer in de twee weken en ze vertelt ons dat Amigo hier heel eg van vooruit gaat. Eigenlijk is Amigo van Nadia haar oudere zus, ze hebben hem nu vier jaar en haar zus heeft hem zelf opgeleid. In oktober 2016 nam Nadia de teugels over. Nadia en Amigo begonnen in het Z1 en zijn dus al snel doorgestroomd naar het ZZ-Zwaar. Ook hebben ze begin dit jaar al Young Riders gestart.

‘Het doel nu is om zo snel mogelijk de overstap te maken naar de Lichte Tour en dan weer wat meer Young Riders wedstrijden te gaan rijden. Voor de lange termijn hoop ik U25 te rijden over een paar jaar. Ik ben heel dankbaar dat ik dit paard kan rijden en zoveel mag leren. Zonder mijn lieve zus, papa en mama was dit nooit gelukt.’

Tommie Visser aan kop in proef 38

In proef 38 was het Tommie van Puijenbroek-Visser die met Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) naar de eerste plaats reed, dit dezen zij met 64.93%. Tweede werden Nadia Brouwer en Amigo (v. Flemmingh) met 62.29%. Derde in deze proef waren Rob Kuijper met Anky v.d.t. (v. United) met 61.29%.

Stiemer weer naar winst

In de gecombineerde Lichte Tour rubriek was de winst voor Sem Stiemer met Umbra (v. Lancet). Stiemer stuurt Umbra met regelmaat naar mooie scores en behaalde vandaag 66.84%. In deze rubriek werden Myrthe Wedda en Diamond Geezer (v. Diamond Hit) tweede met een percentage van 66.62%. Derde werden Tommie van Puijenbroek-Visser en Fanatique Begijnhoeve (v. Tuschinski) met 66.32%. De vierde plaats was voor Eline van Egmond en Duvall (v. Sansisco) met 65.25%. Vijfde in deze rubriek waren Chantal de Bruin en De Bruin’s Randy (v. Gribaldi) met 65%.

Nikki Schaap uitblinker

Ook de Zware Tour rubriek werd in handicap gereden. Tevens was dit een kadervorming voor de U25 en de Grand Prix. Nikki Schaap reed met Chocolate Cookie rdp (v. Johnson) naar een mooi percentage van 73.70%.

‘Ik had een heel goed gevoel over de proef van gister. Ik kon echt ieder onderdeel fijn inzetten en uitwerken. Hij bleef steeds mooi wachten op mijn hulpen en was heel ontspannen. De oefeningen zelf heeft hij goed onder de knie. Wat nog beter kan, is het totaalbeeld. Hij zou nog meer gedragen en verzameld mogen maar hij mist soms nog wat kracht waardoor ik af en toe iets meer tempo moet nemen. Dat heeft gewoon nog wat tijd nodig’, aldus Nikki.

Trainen én ontspannen

Nikki rijdt Choco nu 2,5 jaar, daarvoor werd hij gereden door Madelon Franke. Ze traint iedere dag samen met Karin Retera en ook af en toe bij Rien van der Schaft. ‘Op maandag doe ik altijd alleen wat basiswerk met hem; heel simpel beetje los maken, wat wissels en wat makkelijke zijgangen. In de loop van de week nemen we de zware tour oefeningen mee en stukjes van de proef. Ik neem hem ook een keer in de week mee in de bossen.’

‘Choco is een heel meewerkend paard met een super instelling. Hij wil het altijd voor je doen. Hij is altijd blij en heel lief. En soms een beetje ondeugend.’ vertelt Nikki met een lach.

Tweede werden Tommie van Puijenbroek-Visser en VarioHippique’s Vingino (v. Polansky) met 70.80%. En de derde plaats was voor Kirsten Brouwen en Alain Delon (v. UB40) met 68.41%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Reacties