Subtop | Stephanie Bezemer: “We zijn er klaar voor”

Subtop | Stephanie Bezemer: “We zijn er klaar voor”

0 1046
Stephanie Bezemer - Damira Hippiade 2016 © DigiShots

Stephanie Bezemer won vandaag beide proeven van het ZZ-Zwaar in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Zij haalde hiervoor haar merrie Damira (v. Zizi Top) van stal. Het duo verscheen een lange tijd niet aan start vanwege een peesblessure bij de merrie, maar maakte een mooie rentree op ander terrein met scores van 63,5% en 63,6%.

De amazone uit Oud-Beijerland kijkt met een positief gevoel terug op de wedstrijd, ondanks dat haar paard wat last had van spanning. “Er zit veel meer in en dat kwam er vandaag niet helemaal uit, maar dat geeft niet. We moeten even een paar kilometers maken en dan is het weer goed. De punten klopten ook helemaal met mijn gevoel dus dat is dan wel prettig.”

Bevestiging

De schimmel heeft volgens haar amazone veel last van spanning in haar lijf, wat punten kost. “Het gaat allemaal niet zo vloeiend als ik zou willen en ze komt net niet lekker aan mijn hulpen. Ik durf dan ook niet echt voluit te rijden, want ja ik zit er tenslotte op.” Vervolgt de amazone lachend. “Maar het was wel heel fijn om weer een keer op ander terrein te rijden. Dat is meteen een bevestiging dat ik dat weer meer moet gaan doen.”

Vlekje

De reden dat ze zo lang uit de running waren is minder eenvoudig. “Ze is heel lang geblesseerd geweest, dus ik ben bijna twee jaar niet gestart.” Damira had last van een gemene peesblessure die onschuldig begon. “Er zat eigenlijk een heel klein vlekje op de pees en er werd mij verteld ‘even een paar weekjes stappen en dan kan je weer’.”

Lang traject

“Maar helaas kwam daar een ontsteking op de pees bij. Toen zwol de pees echt op tot vier keer de normale dikte waardoor ze dus wel peesletsel kreeg. Een lang traject van dierenartsen en laser behandelingen volgde. We moesten heel erg lang opbouwen, maar nu denk ik wel weer: we zijn er klaar voor!”

Oost west, thuis best

Een paar weken geleden startte de combinatie weer voor het eerst. Dit was een thuiswedstrijd want de locatie was de manege van Bezemer zelf. “Dat ging echt super goed. toen hadden we 69,5%. Maar vandaag merk je dan wel weer wat het verschil is tussen thuis en op ander terrein rijden. Maar je hoort me helemaal niet klagen hoor. Ik weet zeker dat als we vaker weg gaan er veel meer in zit!”

De Lichte Tour werd gewonnen door Emily Wiskerke met Giant Cristall (v. Grand Cristall). Zij reden naar een percentage van 64,19%. In de Zware Tour ging Claudia Witte er met de overwinning vandoor. Samen met haar paard Carlette (v. Briar) scoorde zij 62,61%.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties