Subtop: ‘Showbink VMF Gladiator heeft het Totilas-effect’

Subtop: ‘Showbink VMF Gladiator heeft het Totilas-effect’

0 1310

Tijdens de subtop wedstrijd in Maasdijk won Stephanie de Frel met VMF Gladiator haar tweede ZZ-Zwaar-wedstrijd. De behaalde 70,5% betekende de hoogste score van de dag.

Vorig jaar werd het duo Nederlands kampioen ZZ-Licht op de Hippiade, en ook daarna, indoor was de Totilas-zoon lekker op dreef, met onder andere eind vorig jaar twee keer 69% in het ZZ-Zwaar-debuut. Het was voor de zevenjarige hengst dus alweer een paar maanden geleden dat hij mee was op wedstrijd. ‘We hebben hem een paar maanden thuis gehouden om het algemene beeld te verbeteren en hem sterker te maken. Hij is jong zat en we hebben absoluut geen haast met hem.’

Het doel is Grand Prix

In Maasdijk reed Stephanie een fijne proef. ‘Alles liep heel vloeiend en ik kon eigenlijk precies zo rijden als ik wilde. Er zijn nog wel wat dingetjes die te wijten zijn aan het feit dat hij sterker moet worden. De wissels bijvoorbeeld springt hij met veel power en hij blijft mooi bergop, maar er zit wel hier en daar een slingertje in.’

Het plan is om deel te nemen aan de ZZ-Zwaar selecties, vertelt Stephanie. ‘Daarnaast staan de observatiewedstrijden voor het WK Jonge Dressuurpaarden op het programma. ‘Dat alles zonder druk, zonder dat we zeggen “Hij móet op het WK lopen of hij moet dan en dan Lichte Tour gestart worden. Ons doel ligt verder: de Grand Prix. En dat bereik je nu eenmaal niet van vandaag op morgen.’

Showtje weggeven

‘Wij denken dat hij alle talent heeft’, vervolgt Stephanie. ‘Niet alleen heeft hij drie hele goede bewegingen, het is vooral het feit dat hij het telkens graag voor je wil doen in de ring wat hem in potentie een Zware Tour-paard maakt. Hij gaat er voor. En hij houdt van publiek. Een showtje weggeven kan hij heel goed’, lacht Stephanie.

Stephanie de Frel reed één proef met Gladiator. Daniëlle Kok met Dreamgirl P (v. Spielberg) won de andere ZZ-Zwaar rubriek met 66,07%. Deze laatste werd ook tweede in de andere proef. Maike Wiebelitz met de Wynton-zoon Empire werd derde en tweede. Mariska Groenendijk ging eveneens met twee linten naar huis. Met de blonde vos Cipollini, van de Gelderse hengst Laurentz, werd ze twee keer vierde. Nelleke Hoogenraad met Farulana-s (v. Sorento) was nog goed voor een witte rozet; Mabel Kwakkelstein reed Emerald (v. Wynton naar een vijfde positie. Deze combinatie start bij de Young Riders.

Jeanine Nieuwenhuis en Daniëlle van Mierlo

De Zware Tour-rubriek in Maasdijk werd gewonnen door Jeanine Nieuwenhuis met haar nieuwe troef Charming Lady van Katja Renken-Van der Lubbe. Ze bracht de Painted Black-dochter voor het eerst aan de start en zette meteen 69,5% neer in de Intermediaire II. Tweede werd Daniëlle van Mierlo met de Jazz-zoon Dayano met 64,19%.

In de Lichte Tour wisselden Daniëlle van Mierlo en Jeanine Nieuwenhuis van plek. Van Mierlo won nipt; met Evita Utopia (v. Jazz) behaalde ze een score van 68,46%. Voor Nieuwenhuis was er 8/100 punt minder met de Westpoint-zoon Ducos. Dit paard rijdt ze ‘even’ in de kijker vanwege de Excellent Dressage Sales waar hij onder de hamer verschijnt. Vivienne Bos met Baronijke-I (v. Vivaldo) en Marije de Lange met Famke PF (v. Houston) mochten de derde en vierde prijs in ontvangst nemen.

Uitslag Subtop Maasdijk 15042018.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots (archiefbeeld 2016)

Reacties