Subtop | Sharon Daniëlse- van Es ‘Nooit gedacht om Subtop te rijden!’

Subtop | Sharon Daniëlse- van Es ‘Nooit gedacht om Subtop te rijden!’

Op de Subtop wedstrijd in Bocholtz werd alleen het ZZ-Zwaar verreden. De overige rubrieken werden afgelast worden door hevige regenval. Sharon Daniëlse- van Es werd zesde en derde met haar Boris (v. Ulano-M) in het ZZ-Zwaar.

Afgeleid

Daniëlse- van Es mocht met haar proeven één winstpunt mee naar huis nemen. Over haar proeven vertelt ze “De eerste proef vond ik zelf wat minder gaan, Boris was wat afgeleid door een ander paard die wat spanning had. Ook was de omgeving iets interessanter dan mij. Gelukkig hadden we de mogelijkheid om twee proeven te rijden. Daartussen nam ik de tijd om de aandacht weer op mij te vestigen. De tweede proef ging een stuk fijner, de aandacht was weer daar en we maakten geen fouten. Ik was er erg tevreden mee, we rijden pas kort mee in de Subtop.”

Professionele hulp

De amazone werkt hard aan de pirouettes “Met het losrijden gingen ze wel fijn maar in de proeven moet hij nog wat meer gaan zitten. Ik merk al wel veel verbetering maar dit is voor hem wel een lastiger onderdeel. We rijden pas sinds twee jaar vliegende wissels. Ik leerde ze hem zelf aan maar dat lukte niet helemaal. Daarom heb ik professionele hulp ingeschakeld van Roger Schulkens. Hij heeft hem ook even gereden en de wissels aangeleerd. De series gaan nu heel fijn en dat is één van zijn sterke punten. Thuis nemen we al eens series om de twee en om de drie mee in de training. We krijgen al steeds vaker zevens op wedstrijd voor de series, gelukkig op deze wedstrijd ook weer!”

Familiepaard

Boris is een echt familiepaard en de amazone heeft hem op zesjarige leeftijd aangeschaft. “Mijn man en ik zeiden toevallig al tegen elkaar, dit weekend is het zeven jaar geleden dat we hem kochten. Hij was nog onervaren en ik heb hem zelf opgeleid vanaf de B met als doel om een keer Z1 te rijden. We zitten nu al in de derde bonusronde. Vorig buitenseizoen reden we Z2, afgelopen indoorseizoen ZZL en toen we de punten bij elkaar hadden dacht ik dit gaat me misschien nooit meer overkomen. Dit buitenseizoen zijn we begonnen in het ZZ-Zwaar en de eerste winstpunten zijn binnen. Mijn dank aan Roger Schulkens is groot, zonder hem waren we nooit zo ver gekomen.”

Meerdere ruiters

De amazone uit Geleen deelt haar paard samen met haar man. “Mijn man rijdt hem ook nog een paar keer per week. Samen maken ze minimaal één buitenrit en hij traint hem op Z niveau. Ze reden ook wedstrijden maar door mijn doelen ligt dat stil. Onze dochter van veertien rijdt ook weleens op hem, het is een  ontzettend lief en hardwerkend paard. Hij is onze grote trots en nooit moe of lui. Hij zou nog wat meer expressie mogen hebben maar we zijn super blij met hem. Het is mijn eerste eigen paard, daarvoor reed ik altijd voor anderen. We dachten nooit dat we zo ver zouden komen in de sport!”

Thuiswedstrijd

De amazone heeft nog wat winstpunten nodig maar de Lichte Tour komt steeds dichterbij. “De pirouettes moeten ook nog wat beter maar wie weet komt er een vierde toekomstronde. Het loont wel, we zijn nu al zo ver gekomen waarom dan niet verder in de Lichte Tour. Er zit nog wel wat werk aan om dat voor elkaar te krijgen maar, wie weet. Deze wedstrijd was bijna een thuiswedstrijd, we wonen in Zuid-Limburg en de meeste Subtop wedstrijden zijn een stuk rijden. Het was maar een kwartier van stal en de locatie is fijn en het was weer top georganiseerd!”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: archief Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

 

Reacties