Subtop l Seth Boschman: “Ik ben super tevreden over beide paarden”

Subtop l Seth Boschman: “Ik ben super tevreden over beide paarden”

Seth Boschman - Emporio MB NK Dressuur 2019 © DigiShots

Tijdens de eerste dag van de driedaagse Subtopwedstrijd in Houten wist Seth Boschman de eerste én de tweede plek in de Prix St. George te veroveren. Hij reed zijn merrie Flora de Mariposa (v. Fürstenball) naar 75,22%. Met Emporio MB (v. Armani) behaalde hij een score van 72,43%.

“Je verwacht zoiets natuurlijk nooit”, steekt de ruiter enthousiast van wal. “Op het moment dat je zelf aan het losrijden en voorbereiden bent krijg je niet veel mee van de ruiters om je heen. Ik ging de baan in met de intentie om goede proeven neer te zetten, dat is zeker gelukt”.

Tevreden

De ruiter kwam als eerst de ring binnen met Emporio. “Bij het binnenkomen vond hij de verhoging bij de bakrand een beetje eng, maar daarna liep hij echt een super fijne proef. Ik merk echt aan hem dat hij steeds meer vooruit gaat. Hij wordt steeds krachtiger en voelt steeds fijner aan. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar ik ben gewoon heel blij met hoe het vandaag ging”.

De merrie Flora kwam vandaag pas voor de tweede keer uit in de PSG. “Flora heeft in haar draf heel veel kwaliteit, daarnaast kan ze heel goed stappen en galopperen. Het is echt een hele mooie merrie. Ze is pas acht en dan al zo’n score lopen is echt fantastisch. Beide paarden liepen heel goed en dan moet je, ondanks de verbeterpunten, gewoon even tevreden zijn met hoe het ging. We hebben nu weer punten waar we aan kunnen werken voor de volgende keer”.

Ervaring opdoen

Boschman blijft de komende drie dagen met zijn paarden in Houten. “Ik wil even kijken hoe ze zich de komende drie dagen houden. Het is spannend maar wel een goede ervaring voor ze. De bedoeling is dat ik morgen nog een keer meedoe met Emporio en dat we zondag nog even kijken of we Flora nog een keer gaan starten. De paarden leren in ieder geval heel veel van zo’n wedstrijd. Ze doen een hele hoop ervaring op”.

Hij sluit af: “Ik wil natuurlijk proberen om zo hoog mogelijk te komen. Met Emporio wil ik graag Inter2 en uiteindelijk Grand Prix starten. Flora is pas acht dus ik ga genieten van hoe ze nu is en hoe ze zich ontwikkelt. Ik hoop dat ik gewoon lekker door kan werken met ze. Ik ben in ieder geval heel tevreden over vandaag”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Digishots

Reacties