Subtop: Schelstraete wint: Nederlands kampioen marcheert door in PSG

Subtop: Schelstraete wint: Nederlands kampioen marcheert door in PSG

Jonna Schelstraete van den Ham en Grand Chameur

In Liempde kregen juryleden Van der Harst en Boomaars een aantal fijne proeven voor ogen. Vooral in de Lichte Tour werden er knappe scores gereden. Het hoogste resultaat was voor Jonna Schelstraete. Met haar Grand Charmeur, de Apache-nazaat waarmee zij een week eerder Nederlands kampioen in het ZZ-Zwaar werd, liet zij 72,13% noteren in hun debuut in de Prix st. Georges.

“Grand-Charmeur liep heel mooi door de draftour heen, al had hij iets spanning op de uitgang bij A”, steekt de Nederlands kampioene van wal. “In de galoptour hadden we een paar kleine foutjes en in de uitgestrekte stap had hij wat moeite om gelaten te stappen. Grand-Charmeur kan heel goed stappen, maar miste in deze proef wat de gelatenheid. Overall was het een goede proef en ik denk dat ik zonder deze foutjes een heel goed Lichte Tour-paard heb. Ik weet dat hij nog heel veel meer kan.”

Aanleg

De mogelijkheden van de Apache-zoon lijken in ieder geval groots. “Grand Charmeur piaffeert al aan. Al van jongs af aan toont hij veel aanleg voor de verzameling en daarin gaat hij heel mooi zitten. De wissels speelt hij mee. Als ik een rij vierers, drieërs en tweeërs kan, wil ik natuurlijk ook de eners proberen en dat ging meteen al makkelijk.”

Samen met dochter

De amazone licht toe niet heel ver vooruit te kijken, maar geeft wel aan dat zij van de zomer graag met haar dochter Micky weg wil naar internationale wedstrijden. “Ik ben ook nog in de race voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Dat ligt heel dicht op het EK voor pony’s, dus dat wordt goed plannen.” Welk kampioenschap heeft haar voorkeur als het niet te combineren valt? “Ik neig naar het pony-EK, maar voor mezelf vind ik het WK ook erg aanlokkelijk. Gelukkig duurt het nog even voordat het zomer is”, lacht de amazone.

Hoge scores in PSG

De tweede plaats was voor de KWPN-hengst Decor Ferdinand. De grootdravende hengst was al even niet meegeweest en liet toch zien in goede vorm te verkeren. Met Mirelle van Kemenade kwam de Vivaldi-zoon tot 70,81%. Het niveau lag hoog, want ook de nummers drie en vier kwamen dichtbij de 70%. Gigi van der Leest en Evita B (v.Metall) bemachtigde 69,85%, Laurie Vervoort, in het zadel van Tuschinski-nazaat Chester, behaalde 69,45%.

ZZ-Zwaar: Merx en Van Oss

In het ZZ-Zwaar liet Lilian Merx een mooie score noteren in proef 37. Met haar Uphill-nazaat Darkhill voert Merx met 66,86% de uitslagenlijst aan. Marian van Bommel en Emaro M (v.Johnson) volgden met 62,07% en op de derde plaats zien we Dimphy van Oss, die overigens ook de tweede proef wist te winnen. Haar ’t Woatslers Witschge is een oude bekende, want deze Ferro-nazaat werd eerder gereden door Jennifer Sekreve en werd recent nog door Kebie van der Heijden uitgebracht.

Grand Prix: Agaath van der Lei

Van de drie deelnemers in de Zware Tour groetten er twee af en dat maakte Agaath van der Lei automatisch de winnaar. Met haar VRB Grou’s Caron (v.Florenio) liet de amazone ruim 64% noteren.

Uitslag Subtop Liempde

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties