Subtop | Sanne van Grotel: “Ik wil meters maken in de Grand...

Subtop | Sanne van Grotel: “Ik wil meters maken in de Grand Prix”

Sanne van Grotel - Lord of Rock NK Dressuur 2017 © DigiShots

Op de subtopwedstrijd in Beuningen kwam de overwinning in de gecombineerde Inter II en Grand Prix gisteren in handen van Sanne van Grotel. Ze reed haar Lord Sinclair II-zoon Lord of Rock naar 63,70% in de Grand Prix.

Best wel moeilijk

Van Grotel bracht Lord of Rock eerder uit in de U25, ongeveer een jaar geleden maakte de combinatie de overstap naar het hoogste niveau. “Ik had heel fijn gereden”, begint de amazone over de proef in Beuningen. “Grand Prix rijden is best wel moeilijk, maar het lukt nu redelijk om foutloos door de proeven heen te komen. Wel er zijn er nog genoeg dingen waar we winst kunnen behalen. De overgangen van piaffe naar passage bijvoorbeeld, die gaan in de training bij Jeanine Fiechter beter. In de ring durf ik daar nog niet zo aan te rijden en doe ik dat wat meer op safe.”

Series

Lord of Rock scoort op zijn rechte en fijn doorgesprongen series. “Ik was blij dat de series gisteren goed gingen. Dat was eerst wel een dingetje; dan liet ik hem net iets te lang worden en kregen we daardoor een fout, terwijl dat niet nodig is. De galoponderdelen komen in de Grand Prix heel snel achter elkaar, het is best lastig om dat aan elkaar te rijden. Ik mag er in de proef nog wat meer aan gaan zitten, thuis gaan er dingen goed die op wedstrijd nog niet altijd lukken.”

Internationaal

Van Grotel is positief over de progressie van haar paard. “Ik merk dat er telkens dingen vooruitgaan. Dat is fijn, het is voor mij ook allemaal nieuw. Lord of Rock is een heel fijn paard om ervaring mee op te doen in de Grand Prix, hij is niet kijkerig en je kunt hem er heel fijn aan zetten. Hij gaat altijd en laat me niet in de steek. Voorlopig wil ik vooral meters maken met hem in de Grand Prix, dan gaan we in het voorjaar misschien weer een keer internationaal starten.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties