Subtop | Sanne Gouwenberg: “Het leek destijds meer op een gekke rodeo”

Subtop | Sanne Gouwenberg: “Het leek destijds meer op een gekke rodeo”

Sanne Gouwenberg - Freeyo (v. Johnson)

Een vol programma op de subtop wedstrijd in Wormerveer. ‘S ochtends werd er gestreden om het goud in het ZZ-Zwaar, Young Riders en Lichte Tour en ook ‘s middags waren er winnaars in het ZZ-Zwaar en de Zware Tour. Sanne Gouwenberg wist de eerste ZZ-Zwaar proef te winnen met Freeyo (v. Johnson). Zij behaalden in hun subtop debuut 65,97%.

Best een Bommetje

“Ik was hartstikke tevreden” begint Gouwenberg uitgelaten. “Dit was pas weer de eerste keer na het Nederlands Kampioenschap dat ik met hem startte en dat is ook alweer dik een maand geleden. Gisteren zaten er geen grote fouten in de proef dus voor de eerste keer was ik natuurlijk heel blij. Normaal gesproken is Freeyo best wel een bommetje als hij een tijd niet op wedstrijd is geweest, maar hij was hartstikke braaf en ik heb gewoon heel erg lekker kunnen rijden. De wisselseries om de vier waren dan nieuw voor ons, maar gingen super goed. Ook kreeg ik voor mijn laatste lijn van beide jury’s een 8, dus daar was ik ook heel trots op. Dat is ook nieuw en best wel lastig voor hem, maar die ging ook gewoon heel goed.”

Flinke kop

De amazone heeft Freeyo vanaf de L2 onder het zadel en opgeleid tot aan dit niveau. “Wij kochten hem van mijn trainer Sander Marijnissen en Deborah Dollee. Zij hadden hem al sinds dat hij drie was. Het is een enorm talentvol paard, maar het is wel een echte Johnson. Er zit een flinke kop op zeg maar” vertelt de vrolijke amazone lachend. “Hij was heel erg jeugdig en we moesten alles stapje voor stapje aanpakken. Op wedstrijd was hij bijvoorbeeld heel druk en leek het meer op een gekke rodeo. Het talent had hij wel, maar hij moest gewoon heel veel leren en lekker volwassen worden.”

Droompaard

Ik heb met hem constant de kampioenschappen gereden en dat deed hij eigenlijk heel erg goed. In de M2, Z1 en in het ZZ-Licht mochten we naar het NK en in het Z1 waren we ook nog Noord-Hollands kampioen geworden, dus ik heb echt hele leuke dingen met hem meegemaakt in de twee jaar dat ik hem nu heb.” Het meest bijzondere aan de Johnson-nakomeling heeft weinig met al deze hoogtepunten te maken geeft ze toe. “Het gevoel dat hij geeft is toch echt heel bijzonder. Het is mijn droompaard, mijn once-in-a-lifetime horse om het maar zo te zeggen. Ik heb al best wel wat ervaring in het paardrijden, maar het gevoel dat ik van hem krijg had ik voor hem nog nooit gehad.”

Talent

Gouwenberg was al eerder actief in de subtop met haar vorige paard. “Die is toen verkocht naar amerika toen ik er Junioren mee reed. Ik wist gewoon dat de stap naar de Young Riders te groot was want daarvoor is echt heel veel talent nodig. Freeyo bezit dat talent wel, dus ik wil echt door met hem. Als ik naar de toekomst kijk denk ik eerst een jaar Young Riders, dan hopelijk wat internationale wedstrijden, kadervormingen en de U25. Tegelijkertijd hoop ik dat we verder groeien in de subtop richting Grand Prix” besluit de jonge amazone.

Klik hier voor de uitslag

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

 

Reacties