Subtop | Romy Verweij: “Het is soms net een klein en ondeugend...

Subtop | Romy Verweij: “Het is soms net een klein en ondeugend jongetje”

Romy Verweij - Alibi CDI Lier 2020 © Digishots

Op de subtop wedstrijd bij de Zaanse Ruiters in Wormerveer streden de ruiters en amazones om de winst in de rubriek én om de overall winst. Romy Verweij schreef de gecombineerde ZZ-Zwaar/Young Rider rubriek op haar naam met de imponerende Alibi (v. Ferro) en scoorde 73,313%.

In het overall klassement eindigde de combinatie als tweede achter Joyce van Schaick en Glendale (v. Ampère) die 74,75% mochten noteren voor hun Intermediaire I proef.

Haasten

Verweij had een duidelijk doel voor ogen voordat ze de ring in Wormerveer binnenreed. “Dit was de tweede keer dat ik de kür reed, ik had hem vorige week in Lier voor het eerst gereden. Toen had ik 71,33%, het gevoel was goed, maar er zaten een paar foutjes in de serie. En ik had die proef iets te gehaast gereden, dus ik wilde hem nu gewoon rustiger rijden. Gelukkig ging dat echt een heel stuk beter.”

Meer rust

“Ik was eerder altijd heel zenuwachtig op wedstrijd. Door mijn zenuwen en de sensibelheid van mijn paard ging ik gehaast rijden, dus dan werd het niet mooi. Ik heb samen met mijn trainer geoefend om meer rust te krijgen en dat ik ook meer over rust nadenk tijdens de proef zelf.”

Gebruiksaanwijzing

Alibi en zijn amazone zijn al sinds maart 2017 een combinatie. “Het is ontzettend grappig paard met nogal een apart karakter”, steekt Verweij lachend van wal. “Hij is te vergelijken met een klein irritant jongetje, het is een Ferro. Iedereen vindt hem altijd een beetje apart en is zelfs een klein beetje bang voor hem. Hij vindt zichzelf de baas van de stal, dus als je langsloopt gaat hij bijvoorbeeld even tegen het schot aan duwen. Of als ik met een ander paard voorbij kom staat hij ineens te gillen. Hij is super leuk, maar je moet er wel mee om kunnen gaan en de gebruiksaanwijzing goed doorlezen.”

Eigen stal

Ze vervolgt: “Alibi gaat wel altijd voor mij door het vuur en doet altijd zijn best. Toen ik hem net had, had ik geen idee hoe ik met hem om moest gaan. De oude eigenaar heeft mij heel erg geholpen. Sinds vorig jaar heb ik mijn eigen stal samen met mijn nicht Mercedes. En sindsdien rijd ik hem elke dag zelf en les ik één of twee keer per week. Ik heb hem veel beter leren kennen en nu kan ik echt lezen en schrijven met hem.”

Kader

Alibi heeft vooral drie hele goede gangen. “Hij oogt heel stoer en thuis gaat eigenlijk alles meteen heel goed. Op wedstrijd gaat het nog wat minder, maar als we gewoon meer oefenen gaat het vast vanzelf beter. Mijn plannen zijn nu ook om meer wedstrijden te rijden zodat ik zelf meer routine krijg. Dan wil ik graag in het kader komen als het lukt!”, besluit de enthousiaste amazone. 

Succes voor Van Schaick en Zuidervaart

Joyce van Schaick en Glendale pakte de winst in de Lichte Tour en mochten 74,75% noteren voor hun Intermediaire I proef. De opvallende combinatie Kelly Zuidervaart en Cadans M (v. Torino) waren wederom succesvol in de Zware Tour. Zuidervaart stuurde haar tuiger naar 70,69%, wat een vierde plek in het overall klassement opleverde. 

Lotje Schoots

In het overall klassement eindigde Lotje Schoots op een nette derde plek. Zij stuurde Isabella B (v. Desperados) naar 70,938% in het ZZ-Zwaar. Hier eindigde ze op een tweede plek achter Verweij. 

Bekijk hier de uitslag

Zie ook: Subtop | Kelly Zuidervaart: “Het woord ‘draf’ was een groot struikelblok”

Zie ook: Subtop | Joyce van Schaick: “Blijven verbeteren, dat is een soort verslaving voor me”

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties