Subtop | Priscilla Noorlander: “De punten kunnen nog veel hoger”

Subtop | Priscilla Noorlander: “De punten kunnen nog veel hoger”

Priscilla Noorlander
Priscilla Noorlander & Gentlemen - Foto: Ad Noorlander

Priscilla Noorlander was de beste in de gecombineerde rubriek in Lelystad. Ze reed met haar Gentlemen (v. Bretton Woods) de Prix St. Georges proef en mocht het oranje lint met 64,559% mee naar huis nemen.

Dure fout

Het was de eerste keer voor de combinatie in Lelystad. Noorlander vertelt “Ik vond eigenlijk wel dat hij goed ging. Hij liep fijn het was alleen jammer dat ik op het laatst nog een dure fout had. We reden de uitgestrekte galop en op het einde zit een vliegende wissel. Dat ging fout en daar kregen we twee 1’en voor. Dat heeft veel punten gekost en is jammer. Verder liep hij niet verkeerd maar het kan nog veel beter. Voor nu ben ik tevreden.”

Hoge cijfers

De combinatie kreeg achten voor de uitgestrekte draf. “In het drafgedeelte gingen een hoop onderdelen goed. De schouderbinnenwaarts en de serie om de drie werden ook hoog gepunt. In het stapgedeelte lieten we wat punten liggen. Hij raakte daar iets afgeleid. De pirouettes waren niet verkeerd maar vorige wedstrijden beter. Toen kregen we er achten voor en nu een zeven. Ik had ze net niet helemaal mooi ingezet waardoor hij iets teveel ging zitten. Ik weet dat hij ze mooier kan. Emmelie (Scholtends, red.) zei ook dat we er een negen voor moeten krijgen” vertelt ze enthousiast.

Tweede PSG

De juryleden schreven ‘Fijne proef en fijne combinatie’. De amazone vertelt “Er stonden ook nog wat fijne tips bij. Als hij nog wat scherper is kan hij in draf nog veel hoger scoren. Hier en daar mag hij nog iets meer gedragen blijven.” Noorlander heeft de ruin geboren zien worden en hem zelf beleerd en opgeleid. Het paard is negen jaar en het was de tweede PSG van de combinatie. “Ik blijf voorlopig de PSG rijden. Ik wil eerst zorgen dat ik op dit niveau een hele mooie proef kan rijden. De punten kunnen nog veel hoger” vertelt ze gedreven.

Aanleg

“We hebben nog niet zoveel plannen. Ik bekijk iedere wedstrijd hoe het gaat en dan kunnen we vanzelf weer een stapje hoger. Hij heeft heel veel aanleg voor de piaffe en de passage. We gaan kijken hoe ver we samen kunnen komen. Het is elke dag een feestje op hem te rijden. Hij is heel makkelijk en werkwillig, hij wil het graag goed doen. Zijn draf is heel fijn met veel afdruk en mooie beentechniek, dat zit wel goed” vertelt ze lachend.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Ad Noorlander

Reacties