Subtop I Priscilla Korpos: “Celano stond er fijn aan”

Subtop I Priscilla Korpos: “Celano stond er fijn aan”

Meilenstein

Tijdens de subtopwedstrijd in Wormerveer werden beide proeven van het ZZ-Zwaar gewonnen door Priscilla Korpos en Celano (v Undigo).

Korpos was met Celano in de eerste proef de enige combinatie die de 60% wist te passeren, met een score van 61,14%. Lindy Krijgsman en Avanti werden tweede en Bente Schuyt pakte met Venice de derde plek.

Tevreden

“Zeker de eerste proef was ik erg tevreden,” vertelt de amazone. “Hij stond er fijn aan met losrijden en dat hield hij in de proef ook goed vol. Tuurlijk waren en nog kleine dingetjes die beter konden, zoals de series. Daar bouwt hij nog iets te veel spanning op en dan springt hij de wissels niet mooi door. Maar voor nu was ik tevreden dat hij zo fijn liep in het algemeen.”

Sterk begin

De tweede proef begon de combinatie ook sterk. “Alleen door een fout van mij raakte ik daarna een beetje de kluts kwijt, dat was zonde. Daarna werd ik een beetje slordig, waardoor ik daar net geen winst haalde. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden. We groeien elke proef weer en dat is voor mij erg belangrijk.”

De amazone traint bij Jeff Heijstek. “Vlak voor een wedstrijd doen we in de training niet echt speciale dingen. We focussen ons voornamelijk op de basis. Dat Celano goed van achter naar voor is, soepel door zijn lijf blijft en we rijden veel tempowisselingen. De oefeningen kent hij wel, alleen de voorbereidingen daarvoor moeten gewoon goed zijn. Anders verpruts je de oefening ook en daar zijn we veel mee bezig.”

Even genoeg

Korpos heeft Celano zelf opgeleid tot dit niveau. “Op dit moment heb ik alleen hem en dat is voor mij ook wel even genoeg. Zo kan ik alle aandacht en tijd aan hem geven. Als je het goed wil doen, kost dat ook veel tijd en dan vind ik een paard wel zat.”

Ook de tweede proef werd gewonnen door Korpos. In deze proef bleven de scores echter wel laag. Naomi Verkouteren en Asterix werden tweede.

PSG

Judith Rijpkema en Geisha waren de beste combinatie in de Prix St. George. De combinatie mocht met 64,58% het oranje lint ophalen. Tweede werd Astrid Langeberg met VSL/HMS Ferrington met 61,4%. Derde werden Brem Beers en Ultimate met 60,96%.

Inter I

Astrid Langeberg en Downtown wonnen de Inter I, dit deed de combinatie met 61,176%. Tweede werde Shelby Spierenburg en Champ met 60,588%.

Hoogste dagscore

Valentijn van Weering en VarioHippique’s Vingino behaalden in Wormerveer de hoogste score van de dag. De combinatie won de gecombineerde Zware Tour rubriek met 65,435%. Paulette Kral en El Dorado volgde hen met 63,897%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Foto: archief Remco Veurink

Reacties