Subtop | Priscilla Gremmé: “Het hoge hengst-gehalte zit er nog altijd in”

Subtop | Priscilla Gremmé: “Het hoge hengst-gehalte zit er nog altijd in”

0 1599

Priscilla Gremmé liet met een score van 64,27% de concurrentie achter zich op de subtop wedstrijd in Velddriel van gisteren. Ze reed hier haar zelf-opgeleide ruin Asg Dietorio (v. Voice) in de Intermediaire I, Lichte Tour.

Derde keer

Na de proef vertelt de amazone enthousiast: “Ik ben zeker tevreden over vandaag. Dit was pas de derde keer in de Inter I, want eigenlijk wilde ik hem thuis doortrainen voor de Inter II. Maar ik kon het toch niet laten om hem hier te starten.”

Extra training

“Het was eigenlijk meer zo dat ik hem thuis hield zodat hij wat sterker zou worden. Echter  vond ik het ook wel belangrijk dat hij wat wedstrijdritme zou houden. Ik merkte gisteren wel dat het extra trainen thuis zijn vruchten heeft afgeworpen. Hij wordt sterker, maar dat betekent niet dat deze Inter I proef foutloos was hoor” aldus de amazone.

Proef

Het waren vooral kleine foutjes die de score van de combinatie drukte. “De pirouettes konden kleiner, bij het linker appuyement had de aanleuning wat stiller gekund, maar over het algemeen was het wel een foutloze proef waar ik heel tevreden over ben.” Er gingen ook dingen heel goed. “Voor mijn uitgestrekte bewegingen hadden we goede cijfers en voor mijn schouderbinnenwaarts ook.”

Opleiding

Dietorio is van de schoonouders van Gremmé. “Zij hebben een stal in Ijsselstein, Asg Horses. Dus ik rijd eigenlijk alle dressuurpaarden van mijn schoonouders en mijn man doet de springers. Het is een trainings- en handelsstal, ze fokken en hebben ook veel jonge paarden staan.” Zo heeft de amazone Dietorio ook al vanaf zijn derde levensjaar onder het zadel en heeft hem zelf opgeleid tot waar ze nu zijn. “Hij heeft alles heel snel door, maar toch heb ik alle klassen helemaal uitgereden. Het ZZ-Licht ging heel snel, het ZZ-Zwaar ook, maar in totaal heb ik er wel lang over gedaan. Hij is nog jong zat en ik moet het toch ook combineren met mijn werk.”

‘Hier ben ik’

“Het is qua karakter wel altijd een mannetje geweest. Hij was nog hengst toen wij hem kregen en het was wel écht net even teveel hengst. Dus toen hebben we hem toch maar laten castreren. Dat zit er nu nog steeds wel een beetje in” vertelt de amazone lachend. “Op wedstrijd loopt hij ook wel rond van ‘hier ben ik’. Hij is natuurlijk ook nog zwart, maakt zichzelf graag groot, dus het is wel een verschijning. Mijn schoonmoeder moet hem bij het losrijden ook altijd net één rondje aan het lijntje houden zodat hij alles heeft gezien. Daarna kan ze hem rustig losklikken en gaat het goed. Ik kan er goed mee overweg, maar hij is gewoon stoer.”

Doelen

“Het is de wel de bedoeling dat we in de toekomst Grand Prix starten. Zoals ik al zei trainen we nu voor de Intermediaire II, maar hij springt al een goede serie eeners. Ook in de piaffe en passage laat hij al mooie stukken zien, dus ik denk dat hij dat met de tijd ook heel erg goed gaat doen. Mijn trainer komt twee keer in de week en helpt ons heel erg goed. Het doel is om dit jaar nog in de Inter II te starten en daarna de Grand Prix te bereiken.”

Zeg nooit nooit

Asg Horses blijft wel een trainings- en handelsstal. “Ik wil hem zo lang mogelijk aanhouden om toch die Grand Prix te bereiken, maar je weet nooit hoe het loopt. In principe is alles te koop, dus zeg nooit nooit. Mijn schoonouders gunnen mij wel om dit paard tot het hoogste niveau te rijden, maar tegelijkertijd heb ik ook nog jonge paarden staan. Helaas kan je niet altijd alles houden” besluit de amazone. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Remco Veurink

Reacties