Subtop | Patrick van der Meer “Hollywood gaat komende tijd meer mee”

Subtop | Patrick van der Meer “Hollywood gaat komende tijd meer mee”

Patrick van der Meer en Jazz Clone III, inmiddels omgedoopt tot Hollywood.
Patrick van der Meer, hier met de Jazz-kloon Hollywood.

Patrick van der Meer wist zijn Hollywood (v. Cocktail) naar bijna 67% te rijden in de Lichte Tour. De combinatie kwam uit op het Subtop meetmoment in Pijnacker. Het was de tweede keer in de Lichte Tour en de eerste buitenwedstrijd voor de hengst.

Klik

Het is natuurlijk één van de drie Jazz-klonen – met op papier Cocktail als vader en Charmante als moeder – en Van der Meer ziet dan ook veel overeenkomsten met Jazz zelf, vertelde hij eerder. ‘Toen hij kwam hadden we er nog wel even moeite mee. Hij was veel hengst en was nog nergens geweest. Gelukkig hebben wij alle tijd gekregen van meneer Broere (eigenaar, red.) en ik heb nu echt een klik met hem!’

Ervaring

Van der Meer vertelt “Ik was er wel blij mee. Hij heeft pas drie wedstrijden gelopen en de laatste wedstrijd was in februari. Omdat het voor hem de eerste keer buiten was vond hij dat wel spannend. Het stormde en er stonden paarden in de wei. Met zo’n hengst is dat wel pittig. Ik ben heel blij met hoe hij zich gedroeg. Nu is het tijd om ervaring op te doen.”

Echte proef

“Het was jammer dat ik niet gewoon een echte proef kan rijden, binnenkomen en knallen. Ik moet nog heel veel schipperen tussendoor. Het galopgedeelte is normaal heel safe maar daar had hij nu wat spanning” vertelt de ruiter. “Er is niets wat hij niet heel mooi kan. Het drafgedeelte was goed genoeg maar kan nog drie slagen beter. In de galop begon hij zich een beetje op te bollen en dan is het schipperen om overal doorheen te komen. Ik ben wel heel blij met hoe hij zich liet rijden.”

Twee punten bij

“Het is een harstikke goed paard hij gaat de komende tijd meer mee. De oefeningen zijn thuis goed bevestigd maar hij heeft nog weinig gezien. Hij kan heel mooi uitstrekken en appuyeren. Ik denk dat in deze proef het drafgedeelte het beste uit de verf kwam. Ik was er blij mee en het was een prima proef voor nu. Maar er kunnen overal nog twee punten bij” vertelt van der Meer gedreven.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties