Subtop: Overstap pakt voor Joëlle Peters goed uit

Subtop: Overstap pakt voor Joëlle Peters goed uit

Joelle Peters -Dacar´s Dream

Na een succesvolle juniorenperiode, waarbij de combinatie was opgenomen in het nationale B-Kader, maakte Joëlle Peters met haar Dacar’s Dream (v. Johnson) recent de overstap naar de Young Riders. Dit niet zonder succes; zondag werd ze met 65,22% tweede in de gecombineerde Junioren en Young Riders rubriek in Velddriel.

Telfout

‘Dacar liep super goed!’ vertelt de amazone uit Helmond enthousiast. ‘Vooral het drafgedeelte was heel fijn. De galop was ook mooi, maar ik maakte zelf een telfout in de serie om de drie. Heel zonde, want dat was eigenlijk niet nodig. Alles kan nog net wat sprankelender, maar de basis is nu echt goed voor elkaar. Dit was onze tweede wedstrijd bij de Young Riders, en de eerste buitenwedstrijd. Indoor kan Dacar soms iets gespannen zijn, buiten is hij heel fijn!’

Anne Meulendijks

Dacar’s Dream is Peters’ enige paard, ze is eerstejaars studente Bedrijfskunde-MER aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. ‘Tot ongeveer een maand geleden stond Dacar op Stal Argonaut in Nispen, en trainden we bij Jeroen Okkema. Ik had het daar naar mijn zin, maar het was een uur en een kwartier rijden en dat was echt niet meer te combineren met school. Daarom staat hij nu bij MDH Sporthorses in Heeze, en train ik bij Anne Meulendijks. Dat is maar 20 minuten rijden, dus het scheelt veel tijd en hij staat daar super.’

Al sinds haar ponytijd, waarin Peters twee EK’s reed met Haasendonck’s Sultan, traint ze bij toenmalig bondscoach Tineke Bartels. ‘Meestal gaan we één keer in de twee weken naar Tineke, Anne sluit heel goed op haar aan. Het is fijn op de extra tips van Tineke mee te krijgen, en de combinatie met Anne bevalt super goed. Bij Anne hebben we de laatste tijd vooral aan de lossigheid gewerkt, en dat pakte vandaag heel goed uit.’

Toekomstplan

‘Ik heb Dacar nu vier jaar, toen we hem kochten was hij nog heel groen en we zijn samen naar dit niveau gegroeid. Naast de Young Riders, breng ik hem uit in het ZZ-Zwaar. Binnenkort rijden we weer een Young Riders wedstrijd, en als het zo goed gaat wil ik hem weer internationaal meenemen. Misschien gaan we naar Aken of Hagen, maar ik moet nog een precieze planning maken. Dit jaar wil ik ervaring opdoen en dan hoop ik dat we volgend jaar weer richting het kader kunnen!’

Van de Laar en Brouwer aan elkaar gewaagd

De eerste proef van het ZZ-Zwaar werd gewonnen (67,79%) door Lisa van de Laar en Dropshot (v. Prestige VDL), Kirsten Brouwer behaalde met de KWPN-goedgekeurde hengst Foundation (v. United) dezelfde score. Floortje Hazenveld werd derde (67,14) met Shaoli (v. Scolari).

De tweede proef wonnen Nathalie van Herwijnen en Eldora NVH (v. Jazz) met een score van 64,50%. Tweede (62,43%) werd Manon van ’t Goor met Emanda (v. Johnson). Jurgen van Baal werd derde (61,36%) met Cornflake (v. Dreamcatcher).

Johnson-nakomelingen succesvol

Imke Been bleef Peters met 66,69% voor, zij reed Don’t Worry (v. Johnson). Beste juniorencombinatie was Thea Bech, zij scoorde 61,97% met haar Dionisos (v. Spielberg).

Schelstraete houdt topvorm vast

Jonna Schelstraete – Van der Ham won met Grand-Charmeur (v. Apache) de Prix St. George. De combinatie, die een maand geleden KNHS Indoorkampioen werd in de klasse ZZ-Zwaar, ging met een score van 70,96% ruim aan kop. Tweede (66,10%) werd Sylvia Naagen – Pigmans met Bernie (v. Painted Black). De derde (62,94%) prijs ging naar Ronald Lammerink en Esprit (v. Jazz).

In de gecombineerde Inter I en Inter II rubriek won Remy Bastings met Dior S (v. Spielberg). Hij scoorde 64,41% in de Inter II. Denise van den Dries werd tweede (62,95%) met De Vito (v. Oscar).

Monsterscore voor Schaap

De Zware Tour werd gewonnen door de talentvolle combinatie Nikki Schaap en Chocolate Cookie RDP (v. Johnson), zij behaalden met 75% de hoogste dagscore. Theo Hanzon werd met Sir Fashion (v. Sir Donnerhall) tweede (70,49%).

Tekst: Milou van Engeland

Foto: DigiShots

Reacties