Subtop Oirschot I Lilian Merx: ‘Wilde aan het rijden blijven’

Subtop Oirschot I Lilian Merx: ‘Wilde aan het rijden blijven’

0 347
Lilian Merx, Darkhill
Lilian Merx - Darkhill Hippiade 2015 © DigiShots

Tijdens de subtopwedstrijd van zondag in Oirschot was het Lilian Merx die zich twee maal in de prijzen wist te rijden. In de Prix St. George rubriek nam zij zowel de eerste als derde plek in beslag. Met Veron (v. Pardon) behaalde zij 66,912%, goed voor de eerste plaats. Met Darkhill (v. Uphill) werd ze derde met 65,588%.

Tevreden terugblik

‘Over alle twee de paarden was ik wel tevreden vandaag. Veron had alleen in de draf nog net wat beter de gedragenheid vol mogen houden, de galop was wel fijn. Met Darkhill was het vandaag mijn doel om te zorgen dat ik meer controle hield in de proef en zelf niet teveel mee ging rijden maar aan het rijden bleef. Dat lukte goed, alleen kregen we daardoor wel wat rommeltjes,’ vertelt Lilian.

Jarenlange samenwerking

Veron en Darkhill zijn door Lilian zelf gefokt en komen uit dezelfde moeder. Beide paarden heeft zij opgeleid tot de Lichte Tour. ‘Ik les met beide paarden bij Theo Hanzon, dit al zo’n 6 á 7 jaar. In de aanloop naar een wedstrijd trainen we wat meer proefgericht, verder veranderen we niet echt iets.’

Verschillende karakters

Ondanks dat het halfbroertjes zijn, zit er toch wel duidelijk verschil in de paarden, vertelt Lilian ons. ‘Veron wil altijd voor je werken en het uiterste erg uit halen, maar zijn lijf wil soms niet helemaal meewerken. Darkhill kan het allemaal eigenlijk best makkelijk maar wil liever niet te hard werken dus daar zit altijd de uitdaging om hem zover te krijgen dat hij ervoor wil gaan.’

De amazone was voorheen actief aan het werk in de paardenbranche maar runt op het moment, samen met haar vriend, een meubelwinkel en webshop. ‘Zoals het nu is vind ik het goed, ik geef nog les en daarnaast rij ik deze twee paarden. Dat is goed te combineren met het andere werk dat ik nu doe.’

De tweede plaats in deze rubriek ging naar Annemieke Lips – Maaskant die met Dutch Dandy D.J. een percentage van 66.176% behaalde

Mascha Spanjers wint eerste proef ZZ-Zwaar

Mascha Spanjers en Caesar wonnen de eerste proef in het ZZ-Zwaar met 68,143%. Tweede werden Nikki Pije en Commaar G met 65%.

Elsemiek de Man wint tweede proef ZZ-Zwaar

Elsemiek de Man wist met Charleston Hm naar de overwinning in de tweede proef te rijden. Dit deed de combinatie met 62,857%. Tweede werden Marlieke Wortelboer en Einstein de la Vigne met 62,571%.

Winst in Inter I voor Zinzi Aegten

Zinzi Aegten en Black Diamant wonnen de Inter I met 61,985% .

Overtuigende winst voor van der Vlist

In de Inter II waren het Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro) die overtuigend naar de winst reden. Met een percentage van 70,163% lieten zij de nummer twee met ruim 6% achter zich.

Children voor Lara van Nek

Ook in de Children rubriek werden er mooie percentages neergezet. Lara van Nek en Fariska wonnen de kadervormings wedstrijd met 75,833%.

Juniorenwinst voor Micky Schelstraete

Ook voor de Junioren Young Riders stond er vandaag een selectiewedstrijd op het programma, de Greenpoint Kostendrukkers Cup. Micky Schelstraete en Grand Charmeur wonnen de juniorenrubriek met 73,586%. Tweede werden Chiel van Bedaf en Floris met 72,273%. De derde plaats ging naar Sanne van der Pols en Excellentie met 72,121%.

Winst en 3e A-kader score voor van Peperstraten

Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido behaalden vandaag hun derde A-kader score en wonnen de Young Riders-rubriek met 73,284%. Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda werden tweede met 72,598%. Derde werden Kimberly Pap en Vloet Victory met 68,824%. De laatste prijs werd in beslag genomen door Myrthe Wedda Diamond Geezer met 68,775%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

 

Reacties