Subtop | Nina van Mook: “Alles begint nu op zijn plek te...

Subtop | Nina van Mook: “Alles begint nu op zijn plek te vallen”

Nina van Mook & Illusionist M - Foto: Foto4U

Nina van Mook kwam met twee paarden aan start op het onderlinge meetmoment in Beesd. Ze reed haar Ilusionist M (v. Charmeur) naar 70,6% en 68% in het ZZ-Zwaar. Met Dundee M (v. Lord Leatherdale) reed ze de Intermediare I proef die gewaardeerd werd met 62,1%.

Favoriet

Van Mook vertelt “Illusionist is wel mijn favoriet, ik ga heel graag met hem op wedstrijd. Ik kan echt van hem op aan, al had hij dit weekend wel iets last van spanning. Dat heeft hij eigenlijk nooit maar het waaide best wel en er waren blaffende honden. Hij blijft wel altijd zijn ding doen, ondanks dat hij wat spanning heeft blijft hij gaan.”

Zelf opgeleid

“Illusionist kan heel goed galopperen, dat is wel een van zijn hoogtepunten. In de eerste proef was de draf ook echt heel goed, we hadden alleen een klein beetje spanning in de stap. Hij haalt makkelijk hoge punten voor de oefeningen. Als ik op hem aan het rijden ben kan ik rustig om me heen kijken. Ik heb hem al vanaf zijn derde en zelf opgeleid. We zijn zo op elkaar afgestemd dat we elkaar door en door kennen en die afstemming zie je ook terug,” vertelt de amazone.

Lichte Tour

De combinatie kreeg hoge cijfers voor de galopwissels en de verruiming in galop. “De wissels springt hij heel mooi groot en bergop. In de uitgestrekte galop ging hij heel mooi van de grond af. De jury kwam na de proef naar me toe en zei dat ik er heel netjes op zat en goed had gereden. Ondanks de spanning kwam zijn kwaliteit goed naar voren. Hij wordt pas acht en ik wil nog een paar keer ZZ-Zwaar met hem starten. Hij is al Lichte Tour klaar maar hij is nog jong genoeg en ik wil niet gehaast de overstap maken.”

Nina van Mook & Dundee M – Foto: Foto4U

Kwaliteit

Met haar andere troef Dundee M kwam ze uit in de Intermediaire I. “Dundee is een heel ander paard maar hij heeft wel heel veel kwaliteit. Hij is net zoals Illusionst door ons zelf gefokt. Toen ik begon met rijden op hem was hij wel wat moeilijker. Ondertussen is hij geruind en nu begint alles op zijn plek te vallen. Hij was heel lang niet mee geweest op wedstrijd en ik was heel tevreden. Zijn draf is altijd heel goed en in de galop had hij nog een klein beetje last van spanning. Dat was terug te zien in de wissels maar ik was er wel tevreden over. Hij heeft drie hele goede gangen en hij kan goed schakelen.”

Zware Tour

“De jury zei dat hij een heel goed paard is met heel veel kwaliteit maar dat hij nog iets losser in zijn lijf mag zijn in de galop. We zijn thuis bezig met de piaffe en de passage bezig en ook de eners pakt hij heel goed op. Ik wil eerst nog wat meer ervaring op doen voordat we de overstap gaan maken naar de Zware Tour. Zijn halfbroer Mozart mocht afgelopen maandag de zadelpresentatie lopen bij het KWPN. Hij mag over twee weken deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. Ze hebben dezelfde moeder en ze heeft al meerdere Grand-Prix paarden gefokt. Ik kijk uit naar de toekomst,” vertelt van Mook enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U

Reacties