Subtop | Nicky Snijder: ‘’Ik wilde een proef rijden met meer go’’

Subtop | Nicky Snijder: ‘’Ik wilde een proef rijden met meer go’’

Nicky Snijder - Game Boy STH Topsport Dressage Exloo 2018 © DigiShots

Nicky Snijder won gisteren samen met zijn hengst Game Boy Sth (v. Andretti) met 69,118% de eerste prijs in de Lichte Tour van de subtopwedstrijd in Nunspeet. Vorige week in Geesteren wonnen zij nog de achtste prijs in een groot deelnemersveld in de Lichte Tour.

Meer go

“De wedstrijd in Nunspeet ging heel goed”, vertelt de ruiter van stal Stouwehof. “Ik wilde een keer een proef rijden met meer go en gedurfder. Tijdens de proef hadden we nog twee missertjes, ik was zelf niet zo heel duidelijk met mijn hulpen. De eerste wissel bij de C en de eerste wissel van de serie gingen niet goed. Maar de pirouettes waren heel mooi klein en daar kregen we mooie cijfers voor. Ik ben echt heel tevreden over hem”, besluit de ruiter.

Spanningsfoutjes

“Vorige week hadden we nog wat spanningsfoutjes op de wedstrijd in Geesteren. Op het laatste moment hebben we besloten om gisteren te starten. Ik wou graag de foutjes eruit hebben omdat ik weet dat er meer in zit. Ik ben heel blij dat de spanningsfoutjes eruit waren.”

NK Dressuur

Van het wisselvallige weer had de ruiter geen last. “Ik hoefde pas ‘s avonds te starten en reed in de zon. Als ik duidelijker was geweest met mijn hulpen dan hadden we over de 70% gereden”. Hij vervolgt: “volgende week starten we in Wezep op de Bonfix competitie en twee weken daarna starten we op het NK Dressuur.” Na het NK krijgt de hengst een korte vakantie waarna ze hem klaar gaan maken voor het hogere werk. Nicky traint met de hengst bij Yessin (Rahmouni, red.) en bij Nicole Werner.

Toekomst

“Game Boy Sth heb ik vanaf zijn derde jaar onder het zadel en zelf opgeleid. We hebben alles samen meegemaakt vanaf het L2 dressuur. We gaan hem nu eerst thuis doortrainen voordat we weer op wedstrijd gaan in een hogere klasse.” De symphatieke ruiter verheugd zich op een succesvolle toekomst.

Verder schreef Jennifer Sekreve met Hitmaker (v. Wynton) beide proeven van het ZZ-Zwaar op haar naam en won ze met San Siro (v. San Amour) de gecombineerde Inter II/ Grand Prix.

Klik hier voor de gehele uitslag van de subtopwedstrijd in Nunspeet.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Vergelijkbare artikelen

Reacties