Subtop | Nicky Snijder: “Het talent is er, nu nog leren doseren”

Subtop | Nicky Snijder: “Het talent is er, nu nog leren doseren”

Nicky Snijder - Identity STH Hippiade 2019 © DigiShots

Nicky Snijder behaalde gisteren op de subtop wedstrijd in Erica een overwinning in de Prix St. Georges met zijn Brinkhof’s Hakym (v. Apache). Het duo reed een foutloze proef die door de jury werd beloond met 68,08%. 

Netjes afgewerkt

Snijder begint te vertellen over zijn proef. “Hij had voor deze wedstrijd nog maar drie keer de Prix St. Georges proef doorgelopen, dus voor nu ben ik natuurlijk super tevreden. Dit was tevens wel de eerste keer dat het foutloos bleef. Het was misschien niet de meest spectaculaire proef, maar wel gewoon heel netjes afgewerkt en correct gereden. Dus k wel heel blij mee!”

Toekomstperspectief

Snijder heeft Brinkhof’s Hakym samen met Trea Mulder. “Wij hebben hem denk ik een klein jaar geleden gekocht. We zijn toen begonnen in het ZZ-Licht en nu zijn we hier. Dat hij dan meteen voor een foutloze proef 68% krijgt biedt wel perspectief voor de toekomst. Het talent heeft hij absoluut, maar hij moet het een beetje leren doseren. Vaak geeft hij net wat teveel waardoor hij het niet vol kan houden. Het doseren is het belangrijkst voor nu. Het talent en de kwaliteit voor het zwaardere werk is zeker aanwezig.”

Leeftijd

“Op dit moment laat hij ook al goed de piaffe en passage zien. Hij heeft daarbij ook nog niet zo heel veel wedstrijdervaring. Bij hem is het belangrijk dat hij de tijd krijgt.” Brinkhof’s Hakym is pas 7 jaar. “Het is absoluut een jong paard, dus we mogen ook helemaal niet klagen. Het is natuurlijk fantastisch dat hij nu al zo kan presteren op deze leeftijd.”

Uitvinden

“Die zwaardere oefeningen zoals de piaffe en passage zijn ook echt zijn kwaliteiten. Naast zijn karakter. Hij wil altijd ontzettend graag voor je werken. Alleen ligt daar ook een deel van het probleem. Hij wil heel graag, waardoor hij af en toe tegen zichzelf aanloopt. Dat kan hij soms nog niet helemaal verwerken en heeft nog tijd nodig. We zijn daar in de training ook wel mee bezig, alleen hebben we hem pas een jaar dus we moeten het allemaal nog wat uitvinden. Net zoals dat hij op concours bij de les blijft. Maar goed. Als ik kijk waar we vandaan komen hebben we al een enorme sprong gemaakt. 

Grand Prix

Snijder vervolgt: “Uiteindelijk wil ik ook dat hij in de Grand Prix uitkomt. Als ik nu zie wat voor talent hij heeft moet dat ook wel lukken. Qua kwaliteit lukt het allemaal wel, maar het moet nog aan elkaar gereden worden.” Snijder heeft zelf al ervaring op het hoogste niveau. “Ik heb het een aantal keer gedaan, maar zo’n hele Grand Prix proef aan elkaar rijden is niet niks. Daar zit ook zeker wat werk in en moet ik zelf ook wat handigheid in krijgen. Dus het is een kwestie van tijd. Dat heeft hij nodig en die krijgt hij ook bij ons” besluit de ruiter.

Bekijk hier de uitslag

Zie ook: Subtop | Nicky Snijder: ‘’Ik wilde een proef rijden met meer go’’

Tekst: Elaine Duurham

Foto: DigiShots

Bron: De Hoefslag 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties