Subtop | Nick Kemps ‘Van slachtpaard naar winnaar Lichte Tour!’

Subtop | Nick Kemps ‘Van slachtpaard naar winnaar Lichte Tour!’

0 6771
Subtop wedstrijd

Op de Subtop wedstrijd in Uden mocht Nick Kemps zich als eerste opstellen. In de gecombineerde Lichte Tour rubriek reed hij zijn Chapeau (v. Johnson) naar 66,69% in de Inter I.

Mes tussen de tanden

Kemps heeft zijn paard ruim een jaar thuis gehouden om door te trainen. Vorige week kwam hij weer voor het eerst aan start. Over de proef vertelt de ruiter “Aan het begin van de proef hadden we nog wel wat spanning. Mijn paard schrok van de bel en het eerste onderdeel was niet goed. Vanaf het tweede onderdeel dacht ik het maakt niet zo veel meer uit en toen ben ik met het mes tussen de tanden gaan rijden. De drafonderdelen kon ik heel fijn doorrijden. Mijn paard galoppeert van nature niet heel bergop, daar werken we hard aan. Ik ben heel blij met de punten, twee weken terug zaten we tegen de 65%. Toen dacht ik de foutjes eruit en dan kom ik daar wel een keer overheen. Met mijn paard, de proef en de punten ben ik super tevreden!”

Slager

Kemps ziet zichzelf als een gedreven hobbyruiter. “Ik wil het graag zo goed mogelijk doen, het is super dat we de laatste twee wedstrijden groeien in punten. Mijn vorige paard heb ik verkocht toen we ZZ-Licht reden. Dat paard liep op het einde van zijn kunnen en is naar een leuke dame in Italië gegaan. Toen had ik een budget waar ik niet heel veel mee kon, het werd of een veulen of een paard met wat issues. Ik ben naar een handelaar gegaan en kwam daar Chapeau tegen. Ze stond klaar om naar de slager te gaan omdat ze niet te rijden was. Toen ik ermee aan de slag ging was het niet makkelijk en na een veulen werd het ook niet beter. Toevallig heb ik afgelopen weekend het filmpje teruggekeken van de eerste rit. Ze liet zich gewoon tegen de muur vallen. We hebben al een lange rit achter de rug met elkaar. Ik moest echt haar vertrouwen winnen en de laatste anderhalf jaar heeft ze veel meer rust.”

Grand Prix

Het paard was zes jaar toen Kemps haar aankocht. Ze was nog niet op een niveau geklasseerd. Kemps licht toe “Ze kon echt niks, als ik haar iets rechter wilde maken dan ging ze vol omhoog en liet zich achterover vallen. Ik heb er heel veel werk aan gehad en had het paard een beter begin gegund. Maar als dat zo was dan had ik haar nooit gehad. Tot de Lichte Tour ging het heel snel en we hebben nu een tijd doorgetraind. Ik heb hele fijne begeleiding van Suzan van Deursen en Stefano van Zuijlen. Suzan kijkt regelmatig mee en we trainen veel proefgericht. Stefano helpt mij met de basis en de randvoorwaarden voor we een proef kunnen rijden. Samen is dat een hele fijne combinatie. Mijn doel is de Grand Prix maar daar heb ik geen haast mee. Topsport is niet voor ons weggelegd maar ik wil wel steeds een stapje verder komen.”

Ontwikkeling

Het doel van Kemps is om zijn paard blij te houden en verder te ontwikkelen. “Als we op deze manier nog verder komen zou dat heel gaaf zijn. Ik heb vroeger veel verschillende paarden voor eigenaren gereden in de basissport. Het is nog steeds een hobby naast mijn werk en ik ben met mijn eigen paard heel blij. Ze is wel een echte merrie, geen knuffelaar en geen getut. Ze heeft onder het zadel heel veel werklust en energie. Ik hoef nooit bang te zijn dat ze niet wil lopen!”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties