Subtop | Neelke van Kollenburg “Met mindere proef naar 69%”

Subtop | Neelke van Kollenburg “Met mindere proef naar 69%”

Neelke van Kollenburg
Neelke van Kollenburg - Feline The Dutch Masters - Indoor Brabant 2018 © DigiShots

Op de Subtop wedstrijd in Someren was het niveau hoog. In de gecombineerde Lichte Tour rubriek was Neelke van Kollenburg de beste. Ze reed haar merrie Feline(v. Jazz) naar 69,044% in de Inter I. Haar zusje Jolien van Kollenburg werd tweede met Da Vinci SvK(v. Vivaldo). Ze kreeg 68,529% voor haar Prix St. Georges proef.

Onverwachte foutjes

Deze wedstrijd was de derde keer voor de combinatie in de Inter I. “Deze keer was denk ik de minste proef. We hadden best wel wat foutjes en rommeltjes tijdens oefeningen die normaal goed gaan. Dat was voor mij best wel onverwacht en ik kreeg net niet helemaal het fijne gevoel. Het is een paard met heel veel kwaliteit en op de onderdelen die wel goed gaan scoort ze achten. Dan kan je je wel een keer een foutje permitteren.”

Achten voor draftour

Van Kollenburg was tevreden over het drafgedeelte. “Op één grote fout na ging dat heel goed. In de uitgestrekte draf sprong ze aan in galop, dat doet ze nooit en dat overviel me. Voor de draftour kregen we veel achten voor de appuyementen en schouderbinnenwaarts. In de galop hadden we de vorige keer fouten in de series, die waren deze keer foutloos. De pirouettes zijn normaal een sterk punt maar die gingen nu wat minder. ”

Overal een beginnetje van

De amazone uit Oirschot is thuis bezig met het Zware Tour werk. “We zijn de laatste tijd meer bezig met de passage, piaffe en de eners. Ik wil vooral op wedstrijd om ritme te houden en haar van huis mee te nemen. Ik denk dat de foutjes deze wedstrijd miscommunicaties waren omdat ik thuis met ander werk bezig ben. De focus ligt niet zo op de onderdelen van deze proef.” Van Kollenburg heeft nog geen debuut gepland. “Het duurt nog wel even voordat we de overstap maken. Overal is een beginnetje van maar nog niks is af. Tot die tijd zullen we ritme houden en nog Inter I starten. We zullen vanzelf zien wanneer ze er klaar voor is.” De amazone heeft de Jazz nakomeling in eigendom van Dhr. Van Helvoort vanaf haar derde jaar onder het zadel. “Ons doel is de Grand Prix” vertelt ze enthousiast.

Echte merrie

Volgens Van Kollenburg is Feline een echte merrie. “Maar dan wel in positieve zin. Ze gaat voor je door het vuur. Maar je moet haar niet beledigen of over het randje gaan. Haar grootste kwaliteiten zijn haar drie hele goede basisgangen. Ze kan heel mooi gedragen gaan en blijft altijd in de tact.”

Overige uitslagen

De gecombineerde Zware Tour rubriek werd gewonnen door Barbara Soederhuizen met Eclips. De combinatie wist 69,926% bijeen te rijden. Beide ZZ-Zwaar proeven kwamen op naam van Dennis Roijakkers. Hij reed zijn VMF Grandeur naar 69,286% en 70,357%. De gecombineerde jeugd rubriek kwam op naam van Nina Jansen en BJ’s Etoi. Zij reden naar 68,258%. De kür op muziek kwam op naam van zusje Jolien van Kollenburg. Voor haar kür kreeg ze 69%.

Tekst: Michelle Klutman

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Reacties