Subtop | Myrthe Wedda: ‘Ik wil de focus leggen op de Young...

Subtop | Myrthe Wedda: ‘Ik wil de focus leggen op de Young Riders’

Myrthe Wedda
Myrthe Wedda met Diamond Geezer © DigiShots

Myrthe Wedda won vrijdag de jeugdrubriek in Utrecht, ze reed de beste young riders proef. Samen met Diamond Geezer (v. Diamond Hit) behaalde ze 67,059%. Tweede werd juniore Thessa Gilbers. Zij stuurde Gominka EST (v. Lord Loxley) naar een percentage van 65,227%.

‘Ik ben zeker tevreden over hoe het vandaag is gegaan! Hij voelde fijn aan tijdens het inrijden en dit kon ik vasthouden tijdens de proef. Onze sterke punten vandaag waren toch wel de series om de vier en drie, de uitgestrekte draf en de uitgestrekte galop.’ vertelt Myrthe enthousiast.

Focus op Young Riders

In een eerder gesprek vertelde Myrthe dat zij voor nu, de focus op haar laatste Young Riders jaar wil leggen. Als we haar daar naar vragen, blijkt haar doel nog niets veranderd. ‘Ik wil inderdaad de focus leggen op de Young Riders. Ik wil een paar Kostendrukkers-wedstrijden meerijden en kijken of ik een aantal keer internationaal kan starten. Daarnaast wil ik wel binnenkort een keer Inter I gaan starten. Ook gaan we thuis aan de slag met piaffe en passage aan de hand. We willen hem dit aan de hand aanleren, in de hoop dat het hem niet teveel in de weg gaat zitten met de stap van de Young Riders en Lichte Tour proeven.’

‘Ik wilde hem hebben’

Diamond Geezer is nu ongeveer vier jaar onder het zadel bij Myrthe en liep toen M1. ‘Aan het einde van mijn pony tijd zijn we samen met mijn trainer Seth Boschman, opzoek gegaan naar een paard waarmee ik junioren kon gaan rijden. We hebben veel paarden geprobeerd waarmee ik gelijk junioren kon gaan starten, maar dat was het allemaal net niet. Toen kwamen we Diamond tegen… Eigenlijk niet wat we zochten want hij was nog niet klaar voor het Z, maar ik wilde hem hebben. Het eerste jaar bij de junioren hebben we dus gemist maar dat jaar heb ik leuke wedstrijden gereden in de basissport.

Druk schema

De amazone, die Bedrijfskunde studeert aan de Hogeschool Utrecht, rijdt naast Diamond Geezer ook nog de vierjarige All At Once-zoon Just4u RS2, waarmee zij afgelopen zomer aan de start kwam tijdens de Pavo Cup.

Ook nu traint Myrthe nog bij Seth Boschman maar daarnaast traint zij ook bij Marrigje van Baalen en beginnen binnenkort haar KNHS Talentenplan lessen bij Adelinde Cornelissen. ‘Het was aardig druk de laatste tijd. Naast de paarden moest ik de afgelopen maanden, voor mijn studie, stage lopen. Ik heb dus genoeg te doen.’ vertelt Myrthe tot slot.

Debuterend Dominique Filion en Four Legends winnen ZZ-Zwaar

Dominique Filion won haar wedstrijddebuut met KWPN-goedgekeurde hengst Winters Four Legends KS (v.Wynton). De combinatie zetten een proef neer die goed was voor 71,214%. Ook debuteerde de amazone met Diego (v.Flemmingh), met 70,286% mochten zij aansluiten op de tweede plek. ‘Ik heb aan Four Legends en Diego twee hele fijne paarden, daar ben ik echt blij mee.’ aldus Dominique.

Prix St. George voor Lotje Schoots

De Prix St. George werd gewonnen door Lotje Schoots die de merrie Grace of Rose (v. Jazz) naar een score van 67,721% wist te rijden. Justine Mudde reed met haar beide paarden in de prijzen. Met Easy Rider (v. Sorento) behaalde ze de tweede plaats met 64,265% en met Filemon (v. Apache) werd ze vierde met 63,458%. De derde plaats was voor Maxime Osse en BemmCell Estados (v. Krack C) met 64,191%.

Zware Tour voor Liseon Kamper-Bol

Liseon Kamper – Bol won overtuigend de gecombineerde Zware Tour. Haar Grand Prix-proef met Dance Little Diamond (v. Valdez) was goed voor 65,978%. Milou Zijlstra werd met Upset (v. Jetset-d) tweede met 61,658%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties